Bitcoin HaberleriSon Dakika

Bitcoin Ağında SegWit Kullanımı Rekor Kırıyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin ağında SegWit kullanan işlemlerin yüzdesi, ölçekleme çözümlerine uyumun artmaya devam etmesi nedeniyle, bu yılın başında %65‘in üzerinde yeni bir rekor kırdı.

SegWit’in Bitcoin ağındaki kullanımını izlemek için oluşturulan bir web sitesindeki verilere göre, bunu kullanan işlemler Eylül 2019‘da %36‘dan 4 Ocak‘ta %65‘in biraz üzerine çıktı.

SegWit kullanımının, kısmen destekleyen kripto para borsaları sayesinde arttığı söyleniyor. Örneğin Ekim ayında, Bitfinex, BME para çekme işlemleri için BitMEX’in aynısını yapmadan kısa bir süre önce yerel SegWit adresleri ekledi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Twitter’da kripto para alım satım platformunun SegWit’i benimsemeyi bu yılın ilk çeyreğinin sonuna kadar eklemeyi planladığını söylediğinden, ölçeklendirme çözümünün benimsenmesi büyümeye devam edebilir. SegWit’in benimsenmesi Nisan 2018’den bu yana %50 sınırını aşarak önemli bir artış yaşadı.

SegWit, “tanık” veya imza verilerini işlemlerden kaldırarak işlem boyutlarını ve işlem maliyetlerini azaltmaya yardımcı olan Blokchain de bir protokol yükseltmesidir. Litecoin, önce ölçeklendirme çözümünü benimsedi ve SegWit kullanımının Eylül 2019‘da %75‘e ulaştığını gördü.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu