Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin aramaları en sık Afrika ülkelerinden yapılıyor

Sponsorlu İçerik

Blockchaincenter.net tarafından derlenen Google Arama Trendleri verilerine göre, Bitcoin‘in arama ilgisi en yüksek olan ülke Kenya.

Dünya çapında kripto para birimi ilgisini gösteren interaktif bir harita, Bitcoin aramalarının en sık Afrika ve Güney Amerika ülkelerinde olduğunu ortaya koydu. Blockchaincenter.net’te yayınlanan haritaya göre, Google Arama Trend verileri önde gelen kripto para biriminin Afrika‘da arama ilgisine egemen olduğunu gösteriyor. Kenya‘da Bitcoin, Bitcoin Cash, Cardano, Dogecoin, Ethereum, Litecoin, Monero ve Tron dahil olmak üzere kripto para ile ilgili tüm aramaların yüzde 94.7’sini BTC oluşturuyor. Buna karşılık, Nijerya ve Güney Afrika sırasıyla yüzde 89.4 ve yüzde 89 gibi yüksek oranlara sahip.

Arama sonuçları, Afrika‘daki ülkelerin gelecekte anahtar kripto para oyuncusu olabileceğini gösteriyor. Daha önce Nijerya Temsilciler Meclisi konuşmacılarının Temmuz 2019’da kripto para birimleri için önemli bir yasal çerçeve çağrısında bulundukları bildirildi. Güney Afrika, kıtadaki internet kullanıcıları arasında en yüksek olan kripto para sahipliğinin yüzde 13’üne sahip. Bu yılın başlarında, ülkenin mali düzenleyicisi, kripto varlıkların ve sanal para birimleriyle ilgili faaliyetlerin artık düzenleyici sınırın dışında kalamayacağını iddia eden bir politika belgesi yayınladı. Afrika’nın Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey dahil olmak üzere sektördeki birçok uzman tarafından Bitcoin‘in geleceğine karar verecek kıta olduğu iddia edildi.

Pandemi ortasında Bitcoin’e ilgi artıyor

Brezilya, Bitcoin‘de yüzde 92.6 ile en yüksek arama ilgisine sahipken, hem Şili hem de Ekvador yaklaşık yüzde 89’luk bir paya sahip. Arjantin ise yüzde 87.7. Devam eden küresel salgın, bu ülkelerde kripto için daha fazla talep doğurmuş gibi görünüyor. Venezuela ilk 10’a giremese de, bölgedeki Bitcoin arama ilgisi yüzde 75.2. Devam eden küresel salgın, insanları başkalarıyla temas etmekten kaçınmak için dijital ödeme yapmaya zorladı. Son birkaç ay içinde tüm dünyada Bitcoin‘e olan ilgi arttı.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu