Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Bitcoin Arzının %10’u Borsalar Tarafından Kontrol Ediliyor

Sponsorlu İçerik

Zincir üstü istihbarat şirketi Glassnode tarafından sunulan verilere göre, kripto para borsaları artık tüm Bitcoin (BTC) ‘lerin dolaşımdaki arzının %10‘unu elinde tutuyor. Borsalarda depolanan BTC miktarı son 3 yılda %700‘den fazla arttı.

Capriole Investments’tan Charles Edwards, Bitcoin’in “katlanarak merkezileştirildiğini” iddia ederek, kripto para borsalarını eleştirdi. Bu eğilim devam ederse, olası sonuçlardan biri olarak Bitcoin’in kurumsallaşmasına yol açabilir.

Kasım ayında #ProofOfKeys hareketinin lideri Trace Mayer, Bitcoin yatırımcılarına borsaları terk etmeye ve özel anahtarlarını kontrol etmeye çağırdı. 2019’da Binance dahil olmak üzere birden fazla borsadan 292 Milyon$ fazla kripto çalındı.

Bununla birlikte, borsaların varlıklarını artırmaya devam ettiği düşünüldüğünde, çok az kullanıcı BTC’lerini borsalardan çekecek kadar güvenlik konusunda ihtiyatlı davranıyor. Bu esas olarak, dijital varlıkları yazılım cüzdanlarından veya donanım cüzdanlarından rahatça ticaret yapmanın bir yolu olmadığı gerçeğiyle de ilgilidir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, InstagramFacebookTwitter sosyal medya hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu