Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin balinaları, birikim çılgınlığını yeniden başlattı

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, gerçekleşen üç halving etkinliği, sayısız ralli ve geri çekilme, ayrıca tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolardan çok uzak olsa da, yatırımcılar dünyanın en büyük kripto para birimini almaya devam ediyor. Bu, kripto para analitik platformu Santiment‘in son verileriyle kanıtlandı.

Santiment‘in son paylaştığı verilere göre, Bitcoin balinaları tekrar birikim yapmaya başladı.

“Bitcoin’in 20 Mayıs’ta 9.500 doların altına düşmesinden bu yana, 100 veya daha fazla Bitcoin tutan adresler çantalarına 12.000 BTC daha ekledi.”

Yılın başından beri, bazı adresler, Bitcoin‘in fiyatı düşmeye başladığında BTC biriktirmeye doğru bir eğilim gösteriyor. Kripto para, birkaç gün önce 9.000 doların altına düştükten sonra, bu balina grubu tekrar BTC almaya başladı. Bu potansiyel olarak Bitcoin‘in çok yakında tekrar yükseliş gösterebileceği anlamına geliyor.

Bitcoin balinalarının, sahip oldukları BTC sayısı ile piyasayı manipüle ettiği, büyük pompalara ve düşüşlere neden olduğu biliniyor. Daha önce, tek bir adreste 1.000 ile 10.000 BTC veya daha fazla olan Bitcoin balinalarının sayısının önemli ölçüde arttığı bildirmiştik.

Mayıs ayının fiyat performansına göre zayıf olduğu düşünüldüğünde, Bitcoin’in fiyat hareketi 9.900 dolardan 8.600 dolara düştüğünde söz konusu Bitcoin balinaları grubu da düşüş kaydetti. Glassnode’e göre, son iki hafta içinde en az 10.000 ile 1.000 BTC’ye sahip adres sayısı önemli ölçüde azaldı.

Aynı zamanda, en az 0.01 BTC‘ye sahip benzersiz adreslerin sayısı 8.478.746’ya yükseldi. Ayrıca, en az 0.1 BTC olan adres sayısı da bir artış kaydederek 3.053.004’e yükseldi. Daha az miktarda Bitcoin tutan adreslerde görülen bu eğilimin, BTC‘nin iki hafta önce planlanan üçüncü halving’den sonra olduğu gözlemlendi. Bu durum perakende yatırımcıların büyük olasılıkla birikim evresine geçtiğini gösteriyor.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu