Bitcoin Haberleri

Bitcoin Blok Süresi Yavaşladı!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin fiyatındaki son dik düşüşler, madencilerin maliyetlerini azaltmak için bazı ekipmanlarını kapatmaya zorladı. Sonuç olarak, bu ortalama günlük blok süresi % 70’e kadar yavaşladı.

Madenciler, Bitcoin‘in ve diğer Proof-of-Work tabanlı kripto para birimlerinin bel kemiğidir. Karmaşık bilgisayar denklemlerini çözmek için donanım kullanarak yeni Bitcoin oluştururlar. Onları en hızlı çözen madenci, bloğa eklediği işlem için ödül (ücret) alır. Ortalama olarak, Blockchain ağına her 10 dakikada bir yeni bir blok ekleniyor.

Madencilerin gelirleri, Bitcoin fiyatının performansından doğrudan etkileniyor. Ve son zamanlarda, en büyük dijital varlık Şubat ayındaki 10.000 $’dan birkaç hafta sonra yıllık en düşük 3.800 $’a düştüğü için, gelirleri de düştü.

Sonuç olarak, popüler izleme kaynağı Tokenanalyst’e göre madenciler maliyetleri azaltmak için ekipmanlarını kapatmak zorunda kaldılar. Bundan dolayı ortalama blok süresinde ciddi bir artış oldu. Bitcoin 9.000 $’ın üzerine çıktığında, gereken ortalama blok süresi yaklaşık 8 dakikaydı. Bununla birlikte, madenciler ekipmanlarını kapattıktan sonra, gerekli zaman şimdi bazı durumlarda 14 dakikaya sıçradı (% 70’in üzerinde bir artış).

Ortalama blok süresi yavaşladıkça, yaklaşan Bitcoin halving etkinliğini de etkiliyor. 630.000 numaralı blokta yapılması planlanan etkinlik gecikebilir. Şu anda 13 Mayıs’ta gerçekleşmesi bekleniyor.

Halving‘in blok ödüllerini blok başına 6.25 BTC‘ye düşüreceğini de belirtmek gerekiyor. Bitcoin‘in fiyatı iyileşmezse, madencilerin kârlarını da etkileyebilir. Bir kez daha, Bitcoin madenciliğinin hala karlı olup olmadığı sorusunu gündeme getiriyor.

Bitcoin Hashrate

Ekipmanların kapatılması da Bitcoin hashrate‘ini etkiledi. Mart ayının başında, saniyede 136 quintillion hash ( h/s)’ın üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti. Ayrıca, daha önceki fiyat hareketlerine rağmen son birkaç yılda istikrarlı ve sürekli bir artış ortaya koydu.

Bununla birlikte, son gelişmelerle birlikte, hashrate yaklaşık 82 h/s seviyesine ciddi bir düşüş kaydetti. Bu, geçen yıl Aralık ayının sonundan bu yana kaydettiği en düşük seviye.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu