Bitcoin HaberleriManşet
Trend

Bitcoin boğa koşusunun başladığını gösteren 5 neden

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, sadece iki yıl içinde 100.000 dolara kadar yükselebilir. Popüler bir analist, BTC’nin gerçekten boğa koşusuna başladığını gösteren 5 nedeni açıkladı.

Popüler kripto para YouTube içerik yaratıcısı DataDash, Bitcoin’in uzun vadeli bir boğa döngüsüne girdiğine inanıyor. Fikrini ünlü stok-akış modeli, yatırımcıların artan düşünce zihniyeti ve yeni kripto paraların ihraç edilmesi gibi çeşitli faktörlere dayandırdı.

Haftalık ve aylık boğa desenleri

Popüler DataDash YouTube kanalının arkasındaki kişi olan Nicholas Merten’e göre, Bitcoin’in son performansı yaklaşan bir boğanın habercisi. Aralık 2017’de tüm zamanların en yüksek seviyelerinden başlayan yaklaşık üç yıllık bir direnç seviyesini inceleyerek başladı.

BTC, o zamandan beri haftalık grafikte bunun üzerinde kapanış yapamadı, ancak bu hafta bunu başardı. Merten bunu “Bitcoin için büyük bir an” olarak sınıflandırdı.

Nicholas Merten bitcoin boga kosusu

Merten ayrıca aylık grafikte daha da yüksek bir zaman dilimi gözlemledi. Çoğunluğun inandığı gibi Bitcoin’in her bir halving arasında dört yıllık bir döngüde hareket etmediğini savundu. Bunun yerine, varlığın fiyatı genişleyen döngüleri izliyor.

Bu tür ilk döngü 2010 yılında gerçekleşti. Gerçek fiyat verileri, gerçek hacim ve ilk büyük borsalar Bitcoin’i listelemeye başladı. On bir ay sürdü. Bununla birlikte, takip eden her döngü yaklaşık bir yıl (11-13 ay) ekliyor, bu nedenle ismi genişletme döngüleri.

İkincisi Ekim 2011’de başladı ve Kasım 2013’te bitti. Aralık 2017’de BTC’nin yaklaşık 20.000 dolarlık en yüksek seviyesine ulaştığı zaman sona erdi. Bitcoin’in şu anda içinde bulunduğu döngü 2019’da ayı piyasasının sonunda başladı. Tahmini tamamlanma süresi Kasım 2022 civarında.

“Zaman içinde kıvrılan hat direncine sahip olduğumuzda logaritmik şemaya bakarsak, kabaca 100.000 dolar civarında büyük bir rakam.”

Nicholas Merten bitcoin fiyat dongusu

Stok Akış (S2F) modeli

Merten ayrıca ünlü stok akış modeline de değindi. Stok mevcut BTC miktarının (veya rezervlerin) büyüklüğünü temsil ederken, akış piyasadaki yıllık BTC arzıdır. Kabaca dört yılda bir meydana gelen halving, yeni Bitcoin’lerin yaratılmasını yarıya indirdiğinden, BTC’nin stok / akış oranı, varlık fiyatının birkaç yıl içinde kripto para başına gerçekten 100.000 dolara yükselebileceğini tahmin ediyor.

Mayıs ayındaki üçüncü yarılamanın ardından, BTC’nin fiyatı hemen tepki vermediği için birçok kişi modeli eleştirmeye başladı. Ancak Merten, tarihsel olarak, varlığın bazen olaydan aylar hatta yıllar sonra sıçrama yaptığını belirtti.

”Önceki yarı olaylara baktığımızda, aslında daha fazla gecikmeli yanıt aldığımızı görebiliriz. Bir önceki döngü sırasında, stok-akış modeline göre, fiyat 2017’den sonra kırmızı çizginin üzerine çıktığında Kasım 2017’den sonra zirve yaptı.”

stok akis modelin uzerinde bitcoin

Bitcoin HODL sayısı

Bitcoin yatırımcılarının artan HODL zihniyeti, BTC fiyat artışına neden olabilecek başka bir göstergedir. En az bir yıl boyunca hareketsiz kalan Bitcoin sayısını izleyen +1 yıllık HODL dalgası, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Daha spesifik olarak, tüm Bitcoin’lerin %62’si bir yıl veya daha fazla süredir hareket etmedi. Merten, bunun fiyat için önemini vurguladı. Çünkü, insanların varlıklarını gerçekten harcamaktan veya satmaktan daha fazla tuttuklarını ima ediyor.

bitcoin hodl sayisi artiyor

Puell Multiple göstergesi

Puell Multiple metriği, BTC’nin günlük madenciler tarafından çıkarılan yeni BTC sayısını (dolar cinsinden) 365 günlük hareketli ortalamasına bölünerek hesaplanır. Merten’e göre, fiyat üstlerini ve diplerini oldukça doğru tahmin ediyor. Ve, şu anda nispeten düşük bir konumda yer aldığından, BTC’nin şimdi değerinin altında olduğundan emin.

Sonuçta, tüm bu faktörler Bitcoin’in gerçekten de önemli bir boğa koşusuna yöneldiği anlatısını destekliyor.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu