Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Bitcoin Boğaları Harekete Geçti!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin haftaya kötü başladı. Pazartesi ve salı günü, önde gelen kripto para Bitcoin (BTC), 48 saat içinde %10 düştü. Altcoin‘ler de Bitcoin’i takiben kırmızıya boyandı. Yine de, boğaların kripto para piyasasının ölmesine izin vermeyeceği anlaşılıyor. Bitcoin birdenbire 12 saatlik bir süre içinde %11 ‘lik yükseliş gösterdi. 6.000$ ortalarındaki temel destek seviyelerini geri çekti ve 7.000$ seviyesine geri döndü.

Sayısız analistin görüşüne göre, yaptığı bu hareket, Bitcoin’in nihayet bir makro ölçeğinde dip bulduğu ve dolayısıyla buradan tersine dönmeye hazır olduğu bir çok sinyali doğruladı.

İki günde %10 seviyesinde düşen Bitcoin, Çarşamba günü 7.000$ ‘lık kilit desteği hızla geri alarak, milyon dolarlık BitMEX kısa pozisyonunu tasfiye etti.

Bazıları bunun makro geri dönüşü olup olmadığını söylemek için çok erken olduğunu iddia ederken, boğaların kontrolü geri kazandığını gösteren bazı işaretler var.

Bunlardan ilki, Bitcoin’in Çarşamba günkü güçlü performansı nedeniyle, kripto paranın grafiği, yükselen trendin tersine döndüğünü ve ardından tersine dönme eğiliminin devam ettiğini gösteren yükseliş eğilimi mumu dikkat çekiyor. Bu mum aynı zamanda fiyat ile bir günlük Göreceli Güç Endeksi ve Hareketli Ortalama Yakınsama Ayrışması (MACD) arasındaki iki yükseliş sapmasının varlığını doğrular.

İkincisi, Bitcoin 6.500$ seviyesinden aşağıya düşmedi. 6.500$, BTC’nin 8 yıl boyunca sürdürdüğü logaritmik büyüme kanalının dibi.

Peter Brandt, Bitcoin’in gerçekten önemli destek sağladığını belirterek bu trend çizgisine dikkat çekti. BTC’nin bu desteği kesin olarak düşürmesi önceki boğa piyasalarından önce gelen bir eylem olduğu için geçerlidir.

Yatırımcıların önde gelen kripto paranın dip seviyesine düştüğüne inanmaları için bir dizi teknik faktör olmasına rağmen, bazıları Bitcoin’in bu hareketini sahte olarak görüyor.

Alex Krüger, 18 Aralık sabahı yayınlanan bir tweette, halving etkinliğinden sonra Bitcoin boğarının kontrolü devralacağını belitti.

Şu anda 1. sırada olan Bitcoin, son 24 saat içinde %8.43 arttı. BTC 130.18 Milyar$ piyasa değerine sahip ve 24 saatlik hacmi 32.53 Milyar Dolar.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu