Bitcoin Haberleri

Bitcoin’in 5 Haneli Rakamlara Geri Dönecek Olmasına 5 Neden

Sponsorlu İçerik

Bitcoin fiyatı bir haftayı aşkın bir süredir konsolide oluyor ve dünya borsaları Coronavirüs salgını sonrasında gerginlik yaşarken 9.000 doların üzerinde kazanç elde ediyor. Beş haneli rakamlara BTC çok yakında geri dönebilir ve işte nedenleri.

Bitcoin fiyatı, konsolidasyon süresini bir haftaya uzatan başka bir gün için aralıkta kaldı. 28 Ocak’tan bu yana BTC, 9.200 $ ile 9.600 $ arasında dalgalanma yaptı. Bu yazı hazırlanırken aralığın alt ucunda 9.500 doların biraz altında işlem görüyordu ve bir hafta boyunca nispeten istikrarlıydı.

10.000 $

Varlık bu seviyede ne kadar uzun kalırsa, o kadar yükseliş olur ve en az direnç yolunda yukarı doğru ivme olasılığı artar.

Bu yıl şimdiye kadar Bitcoin %30 yükseliş yaptı ve biz yılın henüz beşinci haftasındayız. Şu anda bu kazanımları yönlendiren bir dizi faktör var ve bunlar geçen yıllara eşit veya hatta bir dengelemeye devam edebilirler.

Kripto para analistlerine göre aylık destek güçleniyor ve Ocak ayı mumu, geçen yıl Mayıs ve Haziran ayından bu yana görülen en büyük mum oldu.

İkincisi, boğa piyasasının tarihsel olarak iyi bir göstergesi olan 21 haftalık EMA’nın üzerindeki hareket. Bu analistlere göre üçüncü bir sinyal, Bitcoin’in haftalık RSI’sinin yükseliş göstergesi olarak görülebilen 55’in üzerine çıkmasıdır.

Bitcoin fiyatı da 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde ve bu da piyasa duyarlılığına daha fazla teknik onay ekliyor. Günlük grafikteki Golden Cross, uzun vadeli eğilimin tersine çevrilmesi için bir diğer olumlu işarettir.

Bu, 3 gün önce 50 günlük hareketli ortalama 200 günün üzerine çıktığında meydana geldi. Son kez Nisan 2019’da gerçekleşti ve önündeki iki ay boyunca %200 artış yaşandı. Bugünün Bitcoin fiyatlarından benzer bir pump ve halving etkisiyle BTC‘yi 28.000 dolara yükseltebilir.

Temelde Elverişli

Bu beş uzun vadeli teknik sinyale ek olarak, Bitcoin‘in yakında beş haneli bir rakama yükseldiğini görebilen bir dizi temel faktör var.

Halving, muhtemelen bu yıl Bitcoin fiyatı üzerindeki en büyük etki ve 2012 ve 2016’daki son ikisi tekrarlanacaksa, gelecek yıl daha da büyük olacak.

Coronavirüs salgınının neden olduğu ekonomik sıkıntılar, küresel para birimleri ve Bitcoin için yükselen merkez bankaları üzerinde baskı yaratıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu