Bitcoin HaberleriManşet

Fidelity Digital Assets’in Başkanı: Bitcoin devrilme noktasında

Sponsorlu İçerik

Fidelity Digital Assets patronu, pandemi ve hükümetlerin başlattığı benzeri görülmemiş parasal ve mali teşviklerin bitcoin‘in benimsenmesini artırdığını iddia etti.

Fidelity Digital Assets‘in başkanı Tom Jessop, bitcoin’in değer deposu durumunu sorguladıktan birkaç ay sonra, BTC‘nin ve tüm endüstrinin olgunlaşma ve küresel benimseme açısından bir “dönme noktasında” olduğunu belirtti. Kripto paraların yükselişinin arkasındaki en önemli neden olarak COVID-19 salgını ve “ultra düşük” faiz oranlarını işaret etti.

Bitcoin’in benimsenmesi için devrilme noktası

Fidelity Investments, kripto para kolu Fidelity Digital Assets aracılığıyla yıllardır kripto para birimi endüstrisinde en duyarlı kurumlardan biri olmuştur.

Şubenin Başkanı Tom Jessop, 2020’nin sonlarında bitcoin’in artan volatilitesi nedeniyle bir değer deposu tanımı için “tam olarak öyle olmadığını” belirttiği bazı yorumları biraz şaşırtıcı gelmişti.

MarketWatch ile yapılan daha yakın tarihli bir röportajda, BTC’nin genel algısı ve tüm kripto alanı konusunda önemli ölçüde daha fazla yükseliş gösterdiğini söyledi.

Sektörün kitlesel benimseme açısından “dönme noktasında” olduğunu belirten Jessop; trendin önümüzdeki yıllarda “hızlı bir şekilde” yoğunlaşacağını ve bunun dijital varlıkları küresel finans sahnesinin hayati bir parçası haline getirebileceğini öngördüğünü belirtti.

‘Suçlanacak’ Salgın ve Faiz Oranları

COVID-19 salgınının, bitcoin‘e olan büyük talebin arkasındaki ana neden olduğunu belirten herkes gibi, Jessop da aynı iddiayı belirtti.

“Bence, bitcoin blok zincirinin 2009 başındaki genesis bloğundan bu yana kabaca 12 yıllık faaliyete geçmesiyle ilgili birikmiş deneyime sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ve açıkçası, pandemi kurumsal benimseme ve özellikle bitcoin ve anlatısı için bir katalizördü. Veya kullanım durumu, dijital altın etrafında birleştiriyor düşünceleri. “

Bilindiği gibi efsanevi hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones III, covıd-19’un geçen yıl Batı dünyasına sızmasından kısa bir süre sonra güvenli liman nitelikleri için bitcoin’i açıkça öven ilk kişiler arasındaydı.

Jessop, bu nokta da hikayenin daha fazlası olabileceğine de inanıyor. Dünya hükümetleri, pandemiye tepki olarak “eşi görülmemiş parasal ve mali teşvikler gördüğümüz” ve faiz oranlarını “ultra düşük” seviyelere indiren bir ortam başlattı.

Nihayetinde, özellikle kripto para birimi endüstrisinin ve bitcoin’in faydalarını vurgulayan, salgının ve hükümetlerin eylemlerinin birleşik sonuçlarıydı.

Sözlük;

  • Devrilme Noktası; süregiden bir değişimin ya da göreli bir denge durumunun yeni ve geri dönülmez bir gelişim gösterdiği eşiği ifade ediyor.
  • Genesis Block: şimdiye kadar çıkarılmış ilk Bitcoin bloğunun adıdır.
Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu