Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin enflasyona karşı kurumsal favori haline geliyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin son birkaç yıldır oldukça büyük bir yolculukta. İsyancı teknoloji olarak bilinmekten, birçok kurumsal yatırımcı portföyünde önemli bir yer edinmeye kadar, dünyanın en büyük ve en eski kripto para birimi birçok anlatıyı da beraberinde getirdi. Gerçek bir güvenli liman olarak görülmesi için daha uzun bir yol olsa da, hala üzerinde durulan bir anlatım Bitcoin‘in potansiyel bir riskten korunma aracı olması.

Bitcoin’in önemi, akademisyenler tarafından da dikkat çekti. Kripto para birimleri, yatırımcılar için gelecekte güvenli liman olabilir mi? Bir araştırmaya göre, “Bitcoin, küresel portföy yatırımlarında çeşitlendirme potansiyeline göre riskten biraz korunma olarak önerebilir.”

Araştırma, Bitcoin, küresel ekonomik aktivite, hisse senedi piyasaları ve döviz piyasaları arasındaki ilişkiyi incelerken, Bitcoin‘in güvenli bir sığınak olma potansiyelini araştırdı. Ayrıca, beş etkene göre değerlendirildi: BTC Fiyatları, Baltık Kuru Yük Endeksi (Baltic Dry Index, BDIY), Dow Jones (DJIA) Endeksi, USD ‐ Euro döviz kuru ve USD ‐ Yen döviz kuru.

Araştırmaya göre;

Bitcoin, BDIY ve DJIA ile olan ilişkisi karşısında DUSD ‐ Euro ve DUSD ‐ Yen döviz kurundan farklı davranıyor. Bitcoin’in ekonomik faaliyeti (BDI), hisse senedi piyasaları (DJIA) veya döviz (USD ‐ Euro, DUSD Yen) piyasaları ile boğa veya düşüş zamanlarında anlamlı bir ilişki göstermediği görüldü.”

Ayrıca, Bitcoin‘in büyük ölçüde bir düşüş eğilimine geçme olasılığı oldukça düşük olan bir yükseliş aşamasında kalma eğiliminde olduğu gözlendi. Ancak, daha yüksek geçiş olasılıklarına sahipken, USD ‐ Euro ve USD ‐ Yen döviz kurlarına bakıldığında durum böyle değil.

Bitcoin‘in potansiyel bir riskten korunma aracı olup olmadığı, özellikle COVID-19 pandemisinin zirvede olduğu bir zamanda çok popüler bir argüman oldu. Tamamen başarılı olmasa da, Bitcoin’in arzını düşüren halving olayına yol açan kademeli yükselişi, geleneksel pazar başarısız olduğunda bile açık ve risk zamanlarında gerçekten potansiyel bir korunma aracı olarak kullanılabileceğini vurguluyor.

Bu durum, küresel ekonominin oldukça savunmasız bir durumda olduğu bir zamanda, Bitcoin‘e kayda değer miktarda kurumsal sermaye girişi ile de doğrulandı. Ayrıca, CME’nin türev borsalarındaki sözleşmeye bağlı Bitcoin Vadeli İşlemleri için Açık Faiz de en yüksek noktasına yükseldi.

Tudor Investment Corporation’ın Kurucusu ve CEO’su Paul Tudor bile kısa süre önce Bitcoin Vadeli İşlemleri satın aldığını açıkladı. Müşterilerine yazdığı bir mektupta, merkez bankası para basımından geleceğini tahmin ettiği enflasyona karşı Bitcoin‘i tercih ettiğini söyledi.

Diğer bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu