Bitcoin Haberleri

‘Bitcoin, Fiat Paraların Kontrolsüzlüğüne Karşı Sigortadır’

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, tüm küresel sorunları korumak için bir varlık değil, ancak sonuçta hükümet yaptırımlarına ve fiat para birimlerinin kontrolsüz emisyonuna karşı sigortadır. Bu görüş, 2008’deki finansal krizden bu yana en kötü günlerden biri olan hisse senedi piyasalarındaki dünkü çöküşün ardından bazı kripto para destekçileri tarafından dile getirildi.

Örneğin, BitWise CEO‘su Hunter Horley, Bitcoin fiyatındaki keskin düşüşe rağmen, ilk kripto para biriminin küresel sorunlara, özellikle S&P 500 endeksine kıyasla, hala daha dirençli olduğunu belirtti.

Horley’e göre, tarihsel oynaklık grafiklerine dayanarak, dün yaşanan %7.6‘lık S&P 500 düşüşü, Bitcoin fiyatı açısından bakılırsa %41 düşüş anlamına geliyor. Bununla birlikte, BTC son 24 saatte (tweet’i Pazartesi akşamı yazarken) sadece %5 düştü ve günün başından bu yana % 2.42 yükseldi.

Bu arada, şu anda kripto para biriminin herhangi bir olumsuz olaya karşı evrensel bir korunma aracı olarak kabul edilemeyeceğini kabul eden AngelList CEO‘su Naval Ravikan, yine de diğer önemli özelliğine dikkat çekti.

Naval Ravikan:

Bitcoin hala riskli bir varlık gibi hareket ediyor. Ancak uzun vadede, Bitcoin, merkez bankalarına karşı, virüsün yayılmasıyla kaçınılmaz bir korunma önlemi olabilir.”

Pazartesi günü, döviz ve borsalar zarar gördü ve ABD tahvillerinin getirisi daha önce görülmemiş bir şekilde %1 düştü. Bütün bunlar, küresel finansal sorunlar, savaşlar, petrol fiyatlarında keskin bir düşüş ve elbette coronavirüs nedeniyle yatırımcıların ve tüccarların yüksek düzeyde endişe duyduğunu gösteriyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu