Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin fiyat artışındaki etkenler

Sponsorlu İçerik

Pantera Capital, Bitcoin fiyatının son zamanlarda kitlesel bir şekilde artmasının nedenlerinden birinin şu anda kripto alanında daha fazla perakende yatırımcı olması olduğunu belirtti.

Son iki haftada Bitcoin fiyatı 19.000$ ‘a kadar yükseldi. Lider kripto paranın bu yılın başlarında 10.000 doların altında satıldığı göz önüne alındığında, bu, analistlerin fiyat artışında neyin rol oynayabileceğini anlamaya çalışmasına neden olan büyük bir sıçrama.

Pantera’nın CIO’su Dan Morehead, geçtiğimiz günlerde coin kullanıcı sayısının son on iki yılda 100 milyonun üzerinde kullanıcıya yükseldiğini yazdı. Son zamanlarda Bitcoin’i ağ geçidine entegre eden PayPal’ın 300 milyon aktif kullanıcısı olduğunu belirtti.

PayPal, Cash App, Robinhood gibi firmaların kripto pazarına girişinin Bitcoin satın alma faaliyetlerini yönlendirmeye devam edeceğine inanıyor. PayPal’ın şu anda yeni çıkarılan Bitcoin‘in % 70’e yakınını satın aldığını belirtti. Bu, Cash App satın alma oranına eklenirse, her iki firma da zaten yeni Bitcoin arzının %100’ünden fazlasını satın alıyor.

Bu oranda PayPal‘ın yakında çıkarılan madeni paranın mevcut sayısından daha fazla Bitcoin satın alacağını tahmin ettiğini söyledi.

Milyarderler ve ünlüler de Bitcoin fiyatını artırmada rol oynuyor

Daha fazla kurumsal finans kurumu Bitcoin satın alırken, çok sayıda takipçiye sahip milyarderler ve ünlüler kripto çılgınlığının dışında kalmıyor. Onlar da Bitcoin’e aktif bir ilgi duymaya başladı.

Son zamanlarda, Meksikalı bir milyarder olan Ricardo Salinas Pliego‘nun likit yatırımlarının %10’unu BTC‘ye yatırmaya devam ettiği öğrenildi.

Paul Tudor Jones, Bitcoin’e yatırımı olduğunu açıklayan bir başka milyarder.

Ayrıca son zamanlarda, popüler Hollywood oyuncusu Maisie Williams, 2 milyondan fazla twitter takipçisine Bitcoin’e yatırım yapıp yapmaması gerektiğini sordu.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu