Bitcoin Haberleri

Bitcoin Fiyatı, 2017 Boğa formasyonunu tekrarlayabilir mi?

Sponsorlu İçerik

Kripto piyasası ayılar tarafından vuruldu. 24 saat içinde, Bitcoin ve başlıca kripto para birimleri bir fiyat düzeltmesi gördü. BTC bir iyileşme göstermeden önce neredeyse %20 düşüşle 40.000 $‘ın ortasına düştü.

Haberin yazımı sırada BTC günlük grafikte %12.3 ile 1 saatlik grafikte %3.6 kayıpla yaklaşık 49 bin dolar civarında işlem görüyor. Daha yüksek zaman dilimleri, ayı görünümünü telafi ediyor. 7 günlük ve 30 günlük grafikler sırasıyla %15,7 ve %19,2 kayıpla kırmızıda.

Piyasa, birkaç düşüş haberi tarafından etkilenmiş gibi görünüyor ve bu fiyat hareketini etkiliyor. Traderlar kısa sürede açgözlülükten korkuya geçti. Moskovski Capital CIO’su Lex Moskovski, BTC’nin vadeli işlem operatörleri fiyatın daha da düşmesi beklentisiyle kısa pozisyonlar aldığını belirtti.

Pazar, Mayıs ayında ilk kez tüm borsalar platformunda negatif fonlama oranları ile net kısa sürdü. CryptoMeter noktalarından elde edilen veriler, BTC‘nin fiyatı 47.000 $‘lık kritik desteğe inerken, kısa pozisyonların piyasaya hakim olduğunu gösteriyor.

Geçtiğimiz gün 1 milyar doları aşan kısa pozisyonlar kaydedildi. Binance, ticaretin diğer tarafında 359,4 milyona karşılık tahmini 383,9 milyon dolar değeriyle bu pozisyonların büyük bir kısmını elinde tutuyor.

Düşüş hissi, borsalara BTC girişlerindeki artışla destekleniyor. Son bir saatte bu platformlara yaklaşık 15.662 BTC taşındı. Moskovski şunları aktardı:

Para yatırmak, mutlaka satış anlamına gelmez. Kolayca aldatmaca olabilir. Ayrıca, GN’nin yakalamadığı bir dahili transfer olabilir.

Bu ayılara taze cephane sağlayabilir. Ancak analist William Clemente, Moskovski’yi destekliyor ve borsalara girişlerin devam ettiğini ve bunların sebebinin takas edilebileceğini iddia ediyor.

Elon Musk FUD tarafından Bitcoin’in fiyatına zarar verilmedi

Anonim Trader Daan Crypto, mevcut fiyat hareketiyle benzerlikler sunan bir BTC‘nin fiyat aralığı oluşumunu paylaştı. O anda, Bitcoin bir düzeltmeden geçti ve ortalama işlem hacmini ve fiyat salınımını ölçen bir kriter olan yıllık Hacim Ağırlıklı Ortalama Fiyata ulaştı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine geri döndü.

Bununla birlikte, mevcut fiyat eylemi, en azından kısa vadede ayıları destekliyor gibi görünüyor. Bloomberg Intelligence Kıdemli Emtia Stratejisti Mike McGlone, BTC’nin fiyatında Elon Musk liderliğindeki Tesla şirketine kıyasla daha fazla avantaj olduğuna inanıyor.

Musk’ın çevre için zararlı bir faaliyet olarak BTC madenciliği konusundaki açıklamalarının satışları tetiklediğine inanılıyor. Uzun vadede, Bitcoin, McGlone’un belirttiği gibi yükseliş görünümünü koruyor:

İronik Tesla Fikir Değişimi, Bitcoin’in göreceli üstünlüğüne zarar vermez. Tesla CEO’su Elon Musk’ın Bitcoin kullanarak alımları askıya alma konusundaki meraklı hamlesi, kriptonun elektrikli araç üreticisinin hisselerine karşı üstünlük sahibi olduğu çağrımızı sarsmıyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak için, Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu