Bitcoin HaberleriKripto Para AnalizleriManşet

Bitcoin fiyatı hala değişken! Yükseliş devam edecek mi?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin fiyatı dün 7.100 doların üzerine çıktı, ancak toparlanmayı tam bir yükseliş eğilimi haline getiremedi. Yeni bir boğa koşusunu doğrulamak için, 7.500 $ ve 8.000 $ direnç seviyelerinin kırılması gerekiyor.

Bitcoin fiyatı dün 7.000 $‘lık önemli destek/direnç seviyesinin üzerine çıkmayı başardı. Ancak BTC, toparlanmayı tam bir yükseliş eğilimi haline getirmek için Pazartesi günkü çöküşten önceki işlem yaptığı seviyenin üzerine çıkamadı. Son 24 saat içinde, Bitcoin sadece %2.25 civarında sağlam bir artış kaydetti ve 7.101 $‘dan işlem görüyor.

Pazartesi günü, petrol fiyatlarındaki tarihi düşüş hem geleneksel pazarları hem de kripto para pazarını etkiledi. Petrol piyasasındaki toparlanma şimdi Bitcoin ve tüm kripto para piyasasını aynı ölçüde etkiliyor gibi görünüyor. Dün borsadaki toparlanmanın ardından toplam piyasa değeri 9 milyar dolar artarak 206 milyar dolara ulaştı. Bitcoin‘in yanında, Ethereum (%6), Tezos (%7), Stellar (%12) ve Cardano (%7) piyasa değeriyle ilk 20 içinde en büyük fiyat artışlarını kaydetti.

Ancak, geleneksel finans piyasası ile süregelen korelasyon nedeniyle, kazançlar hala risk altında. Popüler analist Josh Rager‘ın Twitter’da paylaştığı gibi, BTC 1: 1 korelasyonu” olmamasına rağmen borsa ile istikrarlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Bununla birlikte, 70.000’den fazla takipçisine, S&P 500 endeksi yakıt ikmali yapmadığı sürece, Bitcoin‘in 6.000 $‘ın üzerinde tutacağını söyledi. Aynı zamanda Rager, borsadaki başka bir çöküşün Bitcoin fiyatını düşürebileceği konusunda da uyardı.

Yükseliş için bu seviyelerin izlenmesi gerekiyor

Teknik analiz açısından, 7.500 $ seviyesi şu anda son derece önemli bir direnç seviyesi. Bitcoin, 12 Mart’taki “Kara Perşembe” sonrasında yerel bir zirveye işaret ettiği 7 Nisan’da geri döndü. Son yükseliş erken durdu ve bu nedenle boğaların önümüzdeki birkaç gün içinde 7.500 $ seviyesini geçemezse geçici bir girişim olarak kalabilir.

Kısa vadeli bir hedef olarak kripto para analisti HornHairs, Bitcoin‘in aylık yüksekliğinin yaklaşık 7.100 $ üzerinde kalması gerektiğini belirtti. Bu seviyede, 8 saatlik arz, Fibonacci ve Bitcoin‘in haftalık ve yıllık açılış fiyatının birbirine yaklaştığını söyledi.

Kripto para analisti Credible Crypto, ayıların şu anda Bitcoin‘in kontrolünü kaybedebileceğini açıkladı:

”Düzeltici kanalımızın dürtüsel kırılması, ayıların burada kontrolü kaybedebileceğinin ilk göstergesiydi. Eğer 7.100 $ bölgesini geçip yukarıda tutabilirsek, likidite için 7.500 $‘a kadar ilerlemesini bekleyeceğim. Bu noktadan sonra 7.800-8.000$‘a ulaşması mümkün.”

Bununla birlikte, tanınmış bir başka analist olan Big Cheds, mevcut fiyat hareketlerinden etkilenmedi ve boğaların şu anda 30 dakika içinde daha küçük zaman dilimlerinde hareket ettiğini söyledi. Bir yükseliş kırılmasının teyidi olarak, şu anda 8.000 $ olan 200 günlük Basit Hareketli Ortalama’yı geçmesi gerektiğini belirtti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu