Bitcoin Haberleri

BTC Fiyatı, Madenciler İçin Halving Sonrası Ne Kadar Olmalı?

Sponsorlu İçerik

Yapılan yeni araştırmalara göre, halving olayından sonra Bitcoin’in madenciler için karlı kalması için mevcut seviyesinden %50 daha artması gerektiğini gösteriyor.

Bitcoin‘in hash oranı, ağın sağlığının iyi bir göstergesi. Hash oranı ne kadar yüksek olursa, sistem %51’lik bir saldırı için daha az savunmasız olur. Madenciler tarafından her on dakikada bir yeni bloklar oluşturmak için kullanılan hesaplama gücünü ölçer ve bu işleme de madencilik denir.

Hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetmeye devam ettiğinden, Bitcoin ağı zamanla daha güvenli hale geliyor. Ancak, yükselen hash oranına ayak uydurabilmek için madenciliğe adanmış kaynaklar çoğalır ve sonuçta verimlilik kazançları ve madencilik maliyetleri de artar.

100 günden az bir sürede, Bitcoin‘in üçüncü halving olayı gerçekleşecek. Madencilerin mevcut blok ödülü 12.5 BTC‘den 6.25 BTC‘ye düşecek.

Bu faktörler yeni bir soruyu ortaya çıkarıyor. Madencilerin ağında faaliyet göstermeye devam edebilmesi için Bitcoin‘in fiyatı ne kadar olmalı?

15.000 Dolar Mı?

Doğal olarak, maliyetler arttığı ve blok ödülleri düştüğü için, en büyük kripto paranın fiyatı da farklılıkları karşılamak için artmalı. Bu konuda yapılan yeni araştırmalar, Bitcoin‘in kârlı kalması için 12.525 ila 15.000 dolar arasında olması gerektiği sonucuna varıyor.

Yaklaşık 2.500 dolarlık fark, hash oranının hız gelişiminin bilinmeyen faktörüne bağlı. Örneğin, mevcut seviyelerinden neredeyse aynı kalırsa, 1 Bitcoin madenciliğinin maliyeti 12.500$ olacak.

Bitcoin hash oranı son üç ayda olduğu gibi son üç ayda da artarsa, yaklaşık 136.000.000 TH / s’ye yükselir. Bu durumda, Bitcoin madencilerinin kar edebilmesi için fiyatın 15.000 doların üzerinde olması gerekiyor.

Ayrıca, en büyük kripto para biriminin mevcut maliyetini de belirtmek gerekir. 112 EH / s’lik bir hash oranı ve 12.5 BTC’lik blok ödülü ile raporda 6.851 dolarlık bir fiyat ortaya çıkıyor. Bitcoin 9.800$ ‘da ve madencilerin ağı çalıştırması için hala kârlı olduğu anlamına geliyor.

Ancak en önemli detaylardan biri de, elektrik maliyetlerinin ülkeler arası farklılık göstermesi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu