Bitcoin Haberleri

Bitcoin Gelişimine Doğrudan Katkıda Bulunan Şirketler

Sponsorlu İçerik

BitMEX araştırma analistleri, Bitcoin ve Lightning Network‘ün gelişimini finanse eden şirketlerin ve bireylerin listesini derlediler, buna dayanarak kaynakların erişilebilirlik, şeffaflık ve dağıtım açısından şu anda önceki yıllardan daha sağlıklı bir durumda olduğu sonucuna vardılar.

BitMEX analizi, Bitcoin sistemi ve Lightning Network‘ün en fazla sayıda proje geliştiricisi olan kuruluşları belirleyerek başladı. Bu kategorideki liderler Blockstream, Lightning Labs ve Square Crypto.

Ayrıca, GitHub’daki Bitcoin Core deposu incelendi, en aktif geliştiriciler ve finansman kaynakları belirlendi. En önemli geliştirme sponsoru New York merkezli Chaincode Labs şirketi oldu, ancak performansı bireylerin toplam mevduatından daha düşük olduğu sonucuna varıldı.

Araştırmacılar, bir kuruluş veya birey tarafından finanse edilen geliştirici sayısının, ekosistem gelişimine katkılarının ideal bir göstergesi olarak kabul edilemeyeceğini belirtti. Özellikle, bu yaklaşım fonlama miktarını yansıtmıyor, çünkü bazı geliştiriciler tam zamanlı çalışan olarak desteklenebilir. Diğerleri yarı zamanlı işler için küçük hibeler alabilir.

Analiz sırasında bazı geliştiriciler için finansman kaynaklarının da gözden kaçırılabileceği vurgulandı.

Bununla birlikte, Bitcoin gelişimini finanse eden durum iyileştirilebilse de, BitMEX araştırmacıları mevcut durumun “oldukça güvenli” göründüğünü söylüyor.

“Elbette finansmanın dağılımı geliştirilebilir. Öte yandan, fonlama, özellikle Bitcoin Vakfı’nın tek önemli sponsor olduğu 2012-2014’e kıyasla birkaç yıl öncesine göre çok daha iyi durumda.”

Şu anda, Bitcoin Vakfı, Bitcoin‘in gelişimini finanse etmede gerçekten aktif bir rol oynamıyor. BitMEX araştırma ekibine göre, BitMEX , BTSE ve OkCoin gibi oyuncuların ortaya çıkışı, çok fazla gerekli çeşitlilik getiriyor ve potansiyel istikrarı artırıyor. Buna ek olarak, geliştiriciler ve kripto para borsaları kendi fonlarından finanse ediliyor ve bu da onları girişim fonlarından önemli ölçüde ayırıyor.

Böylece araştırmacılar, Bitcoin ekosistemindeki mevcut durumun önceki yıllara göre daha sağlıklı olduğu sonucuna vardılar.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu