Bitcoin HaberleriManşet
Trend

Bitcoin Geliştiricileri “Statechains” Üzerinde Çalışıyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin üzerinde çalışan bir geliştirici ekibi “statechains” konseptini uygulamaya başladıklarını açıkladı. Statechains, kullanıcıların Bitcoin‘i cüzdanlar arasında aktarmak yerine birbirlerini özel anahtarlar göndererek işlem sürelerini ve maliyetlerini azaltmak için bir yol sunuyor.

Private keyini elinizde bulundurduğunuz bir Bitcoin cüzdanını bir alıcıya teslim ettiğinizde, o anahtarın bir kopyasını elinizde tutabilirsiniz, bu yüzden o Bitcoin‘in tüm haklarını devretmiş sayılmazsınız. Ama Bitcoin‘i statechain‘e taşırsanız, her şey değişiyor. Statechain, Bitcoin cüzdanının private keyini yalnızca alıcının bu keye erişebileceği şekilde aktarılmasını sağlayan tarafsız bir aracı oluyor.

Bu statechain işleminin gerçekleşmesi için, hem gönderen hem de tarafsız aracının işleme bir kerede onay vermesi gerekiyor. Bunu yalnızca alıcı isterse yapabiliyor.

Fikir, geliştirici Ruben Somsen‘in Tokyo’daki bir konferansta fikri ortaya çıkardığı Ekim 2018’den bu yana çalıyor. Ancak ekibi, konsepti uygulayan Blockchain şirketi Commerce Block‘un CTO‘su Tom Trevethan‘a göre, konsept “şu anda Bitcoin’de bulunmayan özellikler” gerektiriyor.

Trevethan, Bitcoin gönderme verimliliğini artırmanın ve işlem maliyetlerini azaltmanın yollarını ilk düşünen kişi değil. Bitcoin blok zincirinin üzerinde bulunan bir başka ödeme ağı olan Bitcoin Lightning Network, 2018’de piyasaya sürüldü.

Kullanıcıların bu işlemlerin Bitcoin blockchain‘de doğrulanmasına gerek kalmadan birbirlerine para göndermelerine izin vererek çalışır.

Bunun yerine, ağ, işlemler hakkında, işlemin gerçekleşmesi için yeterli, hızlı bir şekilde kısa doğrulama kontrolleri yapar ve daha sonra ödemeyi tamamlar.

Trevethan, statechain‘in Lightning Network ile uyumlu olacağını da sözlerine ekledi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu