Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin, Güvenli Liman Varlığı Olma Yolunda İlerliyor

Sponsorlu İçerik

ABD’li yatırım şirketi VanEck’in yeni raporu, son coronavirüs kaynaklı pazardaki gerileme nedeniyle Bitcoin‘in altın ile olan ilişkisinin 2020’de önemli ölçüde arttığını ortaya koyuyor. Bitcoin‘in altınla artan korelasyonu, kademeli olarak bir sonraki güvenli liman varlığı haline geldiğini gösteriyor.

VanEck’in dijital varlık stratejisti Gabor Gurbacs, 3 Nisan 2020’de, bu yıl şimdiye kadar sarı metalle Bitcoin korelasyonunu incelediği yeni bir rapor yayınladı. Gurbacs, korelasyonun 2020’de COVID-19 pandemisine bağlı olarak önemli ölçüde arttığını kaydetti.

Altın, Mart ayı ortasında pazarın çöküşü sırasında açıkça en çok tercih edilen güvenli liman varlığı olmasına rağmen, Bitcoin ondan çok uzakta değildi. Gurbacs, %60 özkaynak ve %40 tahvil içeren bir portföye az miktarda Bitcoin eklenmesinin, 60-40 çeşitli portföyün oynaklığını azaltmada uzun bir yol kat ettiğini gözlemledi.

Gurbacs, son verileri incelendikten sonra, Bitcoin’in geleneksel pazarlarla olan ilişkisinin pazar çapındaki satıştan sonra artmaya başladığını fark etti. Ancak daha da ilginç olan şey, BTC‘nin altınla olan ilişkisinin “daha önce hiç görülmemiş seviyelere” ulaşması.

Son iki hafta boyunca, Bitcoin‘in altınla olan korelasyonu 0.47 iken BTC ve S&P 500 ile olan korelasyonu -0.25’di. Yılbaşından bugüne BTC‘nin altınla ilişkisi 0.42, S&P 500 ile, 0.13 ve fark edilir derecede düşük.

Sonuç olarak, Gurbacs, Bitcoin‘in altın ve ABD tahvilleri gibi diğer geleneksel varlıklarla korelasyonunun uzun vadede düşük kaldığını belirtti. Bununla birlikte, kısa vadede, altın ile artan korelasyon, Bitcoin‘in yavaş yavaş güvenli liman olma yolunda ilerlediğini gösteriyor.

Ayrıca, Binance Research’ün yakın tarihli raporu, Bitcoin‘in 2020’nin ilk çeyreğinde ABD borsa ile pozitif bir korelasyon göstermesine rağmen, bunun sadece zamansal olduğunu ortaya koydu. Orta veya uzun vadede, Bitcoin‘in hisse senetlerinden ayrılması muhtemel görünüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu