Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin hakimiyet oranı düşüyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin‘in altcoin‘lere karşı pazar payını takip eden Bitcoin Hakimiyet Oranı, sadece yedi ayda %73.02’den %64’e düştü.

Eylül 2019’dan bu yana her Bitcoin rallisinde, hakimiyetinin daha yüksek olduğunu ancak daha kısa bir zaman dilimi için de düştüğünü gördük. Yatırımcılar son zamanlarda, Bitcoin‘den elde ettiği karları altcoin satın almak için kullandılar ve sermaye ağırlığını üst sıradan alt sıralardaki varlıklara kaydırdılar. Bu, doğrudan fiat girişlerinin yanı sıra, birçok kripto paranın Bitcoin‘den daha iyi yükselmesine yardımcı oldu.

Kripto para borsası Binance‘ın Mart ayındaki düşüşten önce yayınlanan bir araştırmasında, Ocak 2020’deki Bitcoin‘in kazanımlarının ardından altcoin kalıcı sözleşmelerinde bir artış gördü.

Messari verileri, piyasa değerine göre en büyük 11. kripto para birimi olan Chainlink‘in yıllık zaman diliminde %111.70 arttığını gösteriyor. Aynı şekilde, 10. en büyük kripto para birimi olan Tezos %95 artış gösterdi ve 5. en büyük kripto para birimi olan Bitcoin SV de aynı dönemde %99 oranında yükseliş kaydetti.

Trend, ilk 10 altcoin endeksinde de benzerdi. Ethereum %43.42, Binance Coin ve Bitcoin Cash sırasıyla %18 ve %16’lık kazançlar sağladı. Buna karşılık, Bitcoin sadece %4.33 oranında yükseldi ve yatırımcıların altcoin‘leri daha çekici bulduğunu kanıtladı.

Altcoin sezonu

Daha iyi performans gösteren bir altcoin pazarı, birkaç üst düzey analistin 2020’de Altcoin Sezonunun başlayabileceğini tahmin etmeye teşvik etti.

Kripto para analisti Income Sharks:

“Altcoin piyasa değeri daha da yükselişte. Altcoin Sezonu dediğim şeyi daha yükseğe doğru itecek. Bu, birkaç ay önce mini altcoin sezonunda gördüğümüz bölge.”

Açıklama ayrıca yatırımcıların daha yüksek riskli varlıklara olan artan iştahının ardından geliyor. Hızla yayılan Coronavirüs pandemisi, kârsız yatırımcıların uçucu varlıklardan kar elde etmesine yol açtı. Düşük likiditesi ve yüksek fiyat dalgalanmaları nedeniyle eleştirilen kripto para birimleri tam da bunu sunuyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu