Bitcoin HaberleriManşet
Trend

”Bitcoin Halving Boğa Piyasası Yaratabilir”

Sponsorlu İçerik

Mayıs ayında gerçekleşmesi planlanan Bitcoin halving etkinliğinin fiyata nasıl yansıyacağı konusunda birçok tahmin var.

Örneğin, Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin halving etkinliğinden sonra BTC‘in 20.000 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını ve hatta aşma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Litecoin’in yaratıcısı Charlie Lee de tahminlerde bulundu ve Bitcoin halving ‘den sonra Litecoin ile aynı modeli takip edebileceğini belirtti.

Avrupa’nın önde gelen hisse senetleri ve hisse web sitesi ADVFN’in CEO’su Clem Chambers, Bitcoin halving etkinliğinin fiyatlar için “çok açık bir boğa piyasası” yaratabileceğini belirtti. Buna ek olarak, Bitcoin fiyatının şu anda arttığını, yarı yolda kaldıktan sonra bile ATH’ye kadar devam edebileceğini ve muhtemelen aynı yükseliş eğilimini takip edebileceğini belirtti.

Halving, birçok kişinin Bitcoin‘in dijital altın statüsünden bahsetmesini sağladı. Bitcoin, 2019’un ikinci yarısında tüm büyük altcoin‘lerden daha fazla altınla kıyaslandı ve ele alınmaya başladı. Ayrıca, Ocak ayında, altın ve Bitcoin arasındaki korelasyon en yüksek seviyesine ulaştı ve bu da arasındaki ilişkiyi daha da güçlendirdi.

Chambers, Bitcoin‘in altından daha iyi olmasını sağlayan birçok özelliğe sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Bitcoin’in seyahat ederken altına kıyasla taşınmasının çok daha kolay olduğunu belirtti ve Bitcoin’in şu anda “tercih edilen uçuş varlığı” olduğunu açıkladı.

Clem Chambers:

“Bitcoin, çok hızlı ve çok kolay bir şekilde ticaret yapabileceğiniz ve paraya dönüştürebileceğiniz bir şey. Düşünün, yarın Amerika’dan yarım milyon dolarla terk etmek zorunda kalırsanız, bunu nasıl yapardınız? Yurtdışında bir banka hesabınız yoksa ve bunu yapsanız bile, KYC ve AML’nin bu günlerinde bu banka hesabına nasıl para çekersiniz? Bu, Bitcoin için daha fazla kullanın alanı yaratıyor.”

İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) kıdemli ekonomisti Peter Zimmerman da geçtiğimiz günlerde Bitcoin‘in fiyatı ve diğer kripto paralar ile ilgili bir çalışma makalesi yayınladı ve burada Bitcoin’in “dijital altın” etkisinden bahsetti.

Peter Zimmerman:

“Kripto para birimi daha değerli olduğunda, kullanıcılar bunu harcamak konusunda isteksiz hale geliyor. Bunun yerine, beklemeyi ve değerinin daha da artmasını bekliyorlar. Ben buna dijital altın etkisi diyorum. Kripto para birimi daha değerli olduğunda, bunu harcanacak para yerine depolanacak bir varlık olarak görüyorlar.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu