Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin Halving İle İlgili Aramalar Artıyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin halving etkinliğine son bir ay kaldı. Halving, madencilik ödüllerini %50 düşürerek dolaşım arzına giren yeni Bitcoin miktarını azaltacak. Merkez bankaları, coronavirüsün ekonomik darbesine karşı koymak için para basmaya başvurdukça Bitcoin halving‘e olan ilgiyi de artırdı.

Şu anda ABD’de “Bitcoin halving geri sayım“, “Bitcoin halving fiyatı” ve “Bitcoin halving zamanı” Google aramalarında popüler oldu. Dünya çapında “Bitcoin halving fiyat tahmini” ve “Bitcoin halving 2020” aramaları popüler hale geldi.

Google Trends‘e göre, dünya çapında Slovenya, St. Helena, İsviçre, Singapur ve Hollanda, “Bitcoin halving” aramalarında dünyaya öncülük ediyor ve Güney Afrika ve Venezuela’da ilk 10 arasında.

Bitcoin‘in 21 milyon adetlik sabit bir tedariki var. Bu sayı herhangi bir merkezi otorite tarafından ayarlanamaz. Merkez bankalarının hedefleri korumak ve finansal sistemi kontrol etmek için istedikleri zaman değiştirebilecekleri para politikası, işlemleri güvence altına almak için matematiğe ve kriptografiye dayanan Bitcoin ağının statüsünün aksine duruyor.

Destekçiler, Bitcoin‘in sağlam bir para şekli oluşturarak kendisini dünya para birimlerine, merkez bankalarına ve politikacılara uygun bir alternatif olarak kanıtlayacağını söylüyor. Niceliksel bir gevşeme durumunda, yüksek derecede uçucu ve merkezi olmayan varlık arz artışına karşı dirençli olmaya devam ediyor.

İlginin artmasıyla, Mayıs ayında gerçekleşecek olan Bitcoin halving etkinliğinin arz baskısı sağlaması bekleniyor.

Halving, Fiyatı Nasıl Etkileyecek?

Bazı analistlere göre zaten fiyatı yükseltti. Bazı analistler ise halving‘in çok az etkisi olacağını veya hiç etkisi olmayacağını söyleyerek tartışılmaya devam ediyor.

TradeBlock araştırma başkanı James Todaro bir fiyat artışı bekliyor.

James Todaro:

“Bitcoin halving etkinliği gerçekleştikten sonra 12.000 – 15.000 $’a yükselecek. Madencilerin tahmini başa baş maliyetleri bugün BTC başına 7.000 $. Madencilerin kârlı kalması için Bitcoin fiyatının bu seviyelerin üzerinde yükseldiğini görürsek şaşırmam.”

Kripto para analisti PlanB, özellikle de Bitcoin‘in stok-akış oranı ve fiyatı arasındaki dikkate değer korelasyon konusunda birkaç gözlem yaptı. Son zamanlarda, Bitcoin‘in Ekim 2017’den bu yana 7.000 $’lık bir değere ulaşması için ayda 400 Milyon $’lık yatırım yapıldığını açıkladı.

PlanB:

“Bitcoin, Ekim 2017’den bu yana 7.000 $’ı korumak için son 2.5 yılda her ay yaklaşık 400 milyon $’lık yeni nakit girişine sahip olmalı. Halving gerçekleştikten sonra, 7.000 $ seviyesini korumak için ayda sadece 200 milyon $’a ihtiyacımız var. 400 milyon $ kalırsa roket.”

Açıklamasına göre, madenciler her gün toplam Bitcoin arzına 1.800 yeni BTC ekliyor ve bunların çoğu satılıyor. Bitcoin 7.000 $ değerinde ise, fiyatın düşmesini önlemek için Ekim 2017’den bu yana ayda 400 Milyon $’ın üzerinde yeni yatırım piyasaya aktı.

Bu gerçeği göz önünde bulundurarak, halving gerçekleştikten sonra, yatırımcının ilgisi de değişmeden kalırsa, Bitcoin‘in piyasa değerine her gün ilave 200 Milyon $ eklenecek. Bununla birlikte, yatırımcıların sayısının artmasıyla fiyatın daha da yükselmesine neden olacak.

Social Capital’in kurucusu ve eski Facebook yöneticisi Chamath Palihapitiya, Bitcoin‘in uzun vadede ya ay ya da öleceğini, milyonlarca dolara yükselme şansının eskiden %1 olduğunu, şimdi ise %5 ile %10 arasında olduğunu söyledi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu