Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin, halvinge saatler kala 9.000 dolarla boğuşuyor!

Sponsorlu İçerik

Covid19 etkileriyle piyasaların fazlaca dalgalanma yaşadığı bir süreçte düne kadar direnç gösteren BTC, dün yaşanan bir gerilemeye rağmen ve halvinge sadece saatler kala 9.100 dolar üzerine kadar yükseldi.

Bitcoin’in fiyatı, Bitcoin halvinginin gerçekleşeği gün 9.000 dolar barajını aştı. Bitcoin‘in fiyatı daha dün 10.000 dolara yaklaşırken, bir anda toparlanmaya çalışırken 8.450 doların en düşük seviyesine gerilemişti.

Şu anda yayına hazırlarken yazımızı 9.050 $ ‘ın üzerinde seyrediyor fiyat. şu anda 8.900$ civarında seyrediyor. Ama dalgalanma inanılmaz fazla.

Bitcoin halvingi, yeni Bitcoin arzının yarıya indirildiği bir olay. Spekülatörler, bunun Bitcoin fiyatını artırabileceğini veya ağı daha pahalı ve kullanımını daha yavaş hale getirebileceğini iddia ediyor. Bugün TSİ 22:00 da gerçekleşeceği ön görülüyor.

Çin bile halvingin Bitcoin fiyatı üzerindeki etkisini tartışıyor. Çinli bir devlet yayıncısı Pazar günü Bitcoin’in gelecekteki halving hakkında bir makale yayınladı. Halvingden önce “Bitcoin’in fiyat uçuşundan ” bahsetti ve efsanevi hedge fon(koruma fonu) yöneticisi Paul Tudor Jones‘un yatırımcılarına kripto para biriminin faydalarını ilan ettiğini belirtti.

Bitcoin’in işlem hacmi son 24 saatte 48 milyar dolardan oldukça yüksek. Dün, son zamanlarda 63 milyar dolarlık bir yükseklik gördü.

Bitcoin’in piyasa hakimiyeti 27 Nisan’da %63,7‘den %67,5‘e yükseldi. Bu, Bitcoin’in sahip olduğu tüm kripto piyasa limitinin yüzdesi.

Son dalgalanma, hala 270 milyar dolarlık yüksek seviyelerden düşmesine rağmen, şu anda 242 milyar dolar olan kripto para piyasası sınırına 8 milyar dolar ekledi.

Bitcoin’in bugünkü yükselişine rağmen, diğer kripto para birimlerinin çoğu küçük kayıplar veriyor. İlk onda, Tezos %6 düştü ve Bitcoin SV % 3.5 , Digibyte %6 düştü.

Ancak yarılanmaya saatler kaldığını ve saat ilerlerken her şeyin değişebileceğini söylemekte fayda var.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu