Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriManşet

Bitcoin Halvingi, Altcoinlere Fayda Sağlayabilir Mi?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin halving‘e bir aydan az zaman kaldı ve Bitcoin yatay bir eğilim göstermeye devam ediyor. Sektör uzmanları şu anda XRP veya Litecoin gibi altcoinlerin de Bitcoin halving‘inden faydalanıp faydalanamayacağını tartışıyorlar.

Bitcoin halving, BTC fiyatını yükseltmesi için potansiyel bir katalizör olduğu düşünülüyor. Ancak, Binance’in kurucusu Changpeng Zhao gibi bazı uzmanlara göre pazar geçmişe göre olgunluk sağladığı için bu halving etkinliği geçmiş halving‘lerle karşılaştırılamaz.

Bitcoin Halving’in Altcoinler Üzerindeki Etkileri

Bitcoin fiyatı yükselirse, XRP ve Litecoin gibi altcoinlere uzun vadede fayda sağlayabilir. Binance tarafından yayınlanan bir araştırma, Bitcoin ve altcoin pazarı arasındaki ilişkinin güçlü olduğunu gösteriyor. Ethereum (ETH), Dash, XRP, Bitcoin Cash (BCH), Monero (XMR) ve EOS, %74 ile %82 arasında Bitcoin ile en yüksek korelasyona sahip altcoinler.

Ethereum fiyatı, %82 ile son 3 ay içinde Bitcoin ile en yüksek korelasyonu gösteriyor. Ayrıca, Bitcoin neredeyse tüm altcoinlere karşı ticarete açık, böylece Fiat para birimleri ve diğer altcoinlerle mevcut ticaret çiftleri artmaya devam etse de, daha fazla bağımlılık var. Bitcoin’in piyasa değeri, toplam kripto para pazarının %64.1 ile yarısından fazlasını oluşturuyor, bu nedenle Bitcoin‘in fiyat hareketlerinin altcoin pazarı üzerinde her zaman önemli bir etkisi olmuştur.

TradingView Genel Müdürü Pierce Crosby, Bitcoin ve altcoin pazarının her zaman güçlü bir şekilde ilişkili olduğunu açıklıyor:

”Hepsi Bitcoin ile ilişkili, tıpkı ABD hisse senedi piyasasında olduğu gibi, her şey ABD doları ile ilişkilidir. Bitcoin, varlık sınıfı için en büyük servet deposu, bu nedenle her şey temelde genel performansına bağlı olarak hareket ediyor.”

Amsterdam Menkul Kıymetler Borsası’nda tam zamanlı bir trader olan Van De Poppe, Bitcoin ve Ethereum‘un yanı sıra tüm Ethereum tabanlı kripto para birimlerinin Bitcoin ile en yüksek korelasyona sahip olduğunu açıklıyor:

”Bunun nedeni oldukça basit, hala ICO’ların çoğunluğu Ethereum’a dayanmakta. Yani Ethereum hareket ettiğinde, genellikle takip ederler. Aynı şey IEO’lar için de geçerli. Binance Coin yükselirse, genellikle takip ederler.”

Bununla birlikte, ThreeArrows CEO’su Su Zhu‘nun bir tweet’inde açıkladığı gibi, Bitcoin ve Ethereum‘un daha düşük bir korelasyon gösterdiği zamanlar var.

Halving, Bitcoin Fiyatını Yükseltir Mi?

Finans ekonomisti ve tanınmış Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff, Bitcoin’in halving’inin fiyat açısından zor olduğunu, ancak bazı spekülatörlerin yükseliş zamanını kâr elde etmek ve böylece satış baskısı oluşturmak için kullanabileceğini söylüyor:

Evrensel olarak bu durum boğa olarak kabul edildiği için, birçok spekülatör zaten bitcoin satın aldı. Nakit para almayı umdukları için büyük bir satış riski var.

Bitcoin halvingi için süre azalırken, Covid-19’un piyasalara etkisi ile fiyatların hangi yönde ilerleyeceği netlik göstermiyor. Her olasılığın doğru olma ihtimali mevcut ve buda piyasanın doğru yön bulmasına zorluk çıkartan bir etken. İlerleyen günlerde sürecin ne getireceğini daha net görülür gibi duruyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu