Bitcoin Haberleri

Bitcoin işlem hacmi 6 ülkede ATH’ye ulaştı

Sponsorlu İçerik

Eşler arası Bitcoin ticareti büyümeye devam ediyor. Bu hafta, Hindistan, Gana, Filipinler, Arjantin, Meksika ve Mısır, BTC işlem hacminde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Analitik sitesi Useful Tulips tarafından derlenen verilere göre, dünyanın dört bir yanındaki gelişmekte olan ülkeler de kripto paraya olan ilgi arttı.

Bağımsız kripto para araştırmacısı Kevin Rooke’un da belirttiği gibi, altı ülke bu hafta başında tüm zamanların en yüksek Bitcoin ticaret hacimlerine ulaştı. Bunlar;

  • Hindistan (3.4 milyon dolar)
  • Gana (1.7 milyon dolar)
  • Filipinler (1 milyon dolar)
  • Arjantin (1 milyon dolar)
  • Meksika (700.000 dolar)
  • Mısır (150.000 dolar)

Veriler, yıl başından bu yana yükselen bir trendin devam ettiğini gösteriyor. Afrika, Bitcoin P2P ticaretinin bir sonraki büyük merkezi olarak ortaya çıkıyor. Latin Amerika’daki ticaret hacmi de artmaya devam ediyor.

bitcoin eşler arası ticaret hacmi büyümeye devam ediyor

Hindistan’ın P2P ticaret dünyasında son zamanlarda daha fazla öne çıkması, hükümetin kripto paralarla ilgili yeni olumlu tutumundan kaynaklanıyor olabilir.

Meksika, kripto para birimlerini değer gönderme ve alma yöntemi olarak kullanıyor. Uluslararası döviz ticaretinde ülkenin potansiyelinden yararlanmak isteyen birkaç fintech şirketinin çabaları sayesinde kripto ekosistemindeki konumunu güçlendiriyor.

Arjantin’de de Bitcoin ticareti büyüyor. Ticaret faaliyeti, Bitcoin’in Venezuela’daki başlangıcında olduğu gibi ortaya çıktı. Yükselen enflasyon, finansal kontroller ve yabancı paraya erişim zorluğu Bitcoin’e olan ilgiyi arttırdı.

LocalBitcoins ve Paxful büyümeye devam ediyor

Eşler arası Bitcoin borsaları da büyümeye devam ediyor. Glassnode’un bu hafta başlarında yayınlanan 2020 ikinci çeyrek raporuna göre, dünyanın en önemli iki P2P Bitcoin borsası LocalBitcoins ve Paxful. Bu iki borsa son çeyrekte sağlıklı büyüme kaydetti.

LocalBitcoins %12 büyürken Paxful, bir önceki çeyreğe göre %28 büyüme kaydetti.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu