Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin işlem ücretleri düşüşe geçti

Sponsorlu İçerik

Bitcoin ağında işlem yapmanın maliyeti, BTC’nin fiyatı 11.000 doların üzerinde kalmayı başardıktan sonra ağdaki faaliyetler yavaşlamaya başladığından, geçen hafta keskin bir şekilde düştü.

Blockchain.com‘dan alınan verilere göre, Bitcoin ağında işlem yapmak için ödenen ortalama işlem ücreti geçen haftadan bu yana %58 düştü. İki ayın en yüksek seviyesi olan 6.47 dolardan 2.72 dolara geriledi.

bitcoin islem ücreti düsmeye basladi

Bitcoin Blockchain’deki onaylanmamış işlemlerin sayısı 28 Temmuz’da 2 buçuk ayın en yüksek seviyesi olan 56.648’e ulaştı. Çünkü, Mempool’da onaylanmayı bekleyen geçerli işlemlerin toplam veri değeri 53 MB’ı aştı.

Mempool’daki yükseliş, ağdaki madencilerin ortalama olarak her 10 dakikada bir bir blok bulmasıyla ortaya çıktı. Her blok, 1 MB’nin biraz üzerinde bilgi içeriyor ve bunlara dahil edilen işlemlerin sayısını sınırlıyor. Madenciler, buldukları blokların içerdiği ücretlerle ödüllendirildikleri için önce daha yüksek ücretli işlemleri gerçekleştiriyorlar.

Bu, ağ tıkandığında, bir sonraki bloğa dahil olmayanlar için bekleme sürelerinin artacağı anlamına gelir. Dahil edilmek için kullanıcılar daha yüksek ücretler öder. Ancak bu hafta, mempool 3.656 onaylanmamış işleme ve toplam boyutu 10 MB’nin altına düştü.

Mempool, Bitcoin fiyatının 9.000 dolardan beş rakamlı seviyeleri geçerek yükselişe geçtiğini onayladıktan sonra geçen ay genişledi. BTC 10.000 doları geçerken, bekleyen işlemlerin sayısı %1.900’ün üzerine çıktı. Ortalama ücret hacmi ise %650’den fazla arttı.

Bitcoin 12.000 dolar direncini kırmayı başaramadı ve sürekli olarak 11.500 doların üzerinde işlem gördükten sonra ücretler düşüyor.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu