Bitcoin Haberleri

Bitcoin İşlemlerinin Sayısı Düşüyor

Sponsorlu İçerik

Kripto para piyasası bu ayın başındaki fiyat düşüşünden toparlanıyor, ancak günlük Bitcoin işlemlerinin sayısı düşmeye devam ediyor. Bu veri anormalliği, BTC‘nin kullanım şeklindeki değişiklikleri yansıtır. İleriye doğru daha büyük bir eğilimi de gösteriyor.

Günlük işlem faaliyeti bu yılın başında istikrarlı bir şekilde büyümeye başladı ve bu da Bitcoin‘in fiyat artışıyla aynı zamana denk geldi. Hem ticaret hem de madencilik bu sayıya eklendi. Bitcoin fiyatı düştükçe, işlem sayısı bu ayın başlarında ani bir dönüş yaptı.

Bu yılın başlarında toplam günlük işlemler birkaç kez 350K’yı zorladı, şimdi günde yaklaşık 275K ve düşmeye devam ediyor.

Bu gerilemeye bazı faktörler katkıda bulunuyor. Son birkaç gün içinde ağ hash gücünde gözle görülür bir düşüş gerçekleşti, düşük fiyatlar daha az madencilik faaliyetine yol açtı. En önemlisi, Bitcoin sahipleri binlerce BTC‘yi borsalardan çıkardı ve bu ticaret faaliyetlerinin azalmasına neden oldu.

Bu hamlelerin en önemli özelliği, Bitcoin yatırımcılarının artık paralarını borsalardan ziyade kişisel cüzdanlarda güvende tutmakla daha fazla ilgilenmeleri. Soğuk depolama, verilerde görülebilen daha az ağ etkinliği anlamına gelir. Bu görüşü desteklemek, Bitcoin cüzdanlarının sayısının çeşitliliğe yönelik olduğu gibi istikrarlı bir şekilde artmaya devam etmesidir. Halen ayın başında beri yüz binden fazla aktif adres var.

Daha Az İşlem, Bitcoin’in Güvenli Liman Anlatısını Destekliyor

Ağ etkinliğindeki düşüş Bitcoin‘in sağlıklı ve güvenli olduğunu gösteriyor. Varlıklarını cüzdanlara taşıyan yatırımcılar, küresel ekonomik stresten kaynaklı bu dönemde kripto para birimini güvenli bir liman olarak ele aldığını gösteriyor.

Ayrıca, bu işlem ticaret için kullanılan mevcut arzı azaltarak Bitcoin‘in değerini artırmaya yardımcı oluyor. Aslında, Bitcoin savunucuları az işlemler yerine günlük çok fazla işlemler gerçekleştirdiğinde daha fazla endişelenmeli. Şu anda ağ, ücret ve tıkanıklık sorunu olmadan günde 600 bin işlem yapabiliyor.

Bitcoin işlem sayısı, pazar iyileştikçe geri dönecektir. Bununla birlikte, şimdilik bu veriler, kripto para biriminin tam olarak tasarlandığı gibi çalıştığını gösteriyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu