Bitcoin Haberleri

”Bitcoin İstikrarlı Bir Yükselişe Hazırlanıyor”

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Kraken‘in iş geliştirme direktörü Dan Held, Bitcoin‘in bir sonraki döngüde 1 milyon dolara çıkacağını tahmin ediyor. Held, Bitcoin‘in küresel mali kriz nedeniyle bir “süper döngüye” girmesini bekliyor.

Son yaptığı bir röportajda Dan Held, Bitcoin‘in fiyatı hakkında tahmin yaptı. Kraken borsasında İş Geliştirme Direktörü, Bitcoin’in istikrarlı bir yükseliş trendine hazırlandığını söyledi. Global finansal krizden ve COVID-19’un yayılmasının Bitcoin ve kripto para piyasası üzerindeki etkisinden bahsetti.

Held‘e göre, Bitcoin en kötüsünden kurtuldu ve iyi bir şekilde ayakta kaldı. Artan oynaklığa rağmen, ABD Federal Rezerv’in “sonsuz para” politikasına sağlam bir alternatif.

”Bir halvening’imiz var. Bankaların tam anlamıyla saniyede milyon dolar basan devasa bir makro zemine sahip, bu da birkaç hafta önce ABD, Fed ve Hazine ile gerçekleşti. Ve böylece, Bitcoin için şimdi olduğundan daha iyi bir an olamazdı. Bunu görmek için sekiz yıl bekledim.”

“Süper Döngü”

Held‘ın ifadesi Mike Novogratz‘ınkine benziyor. Bitcoin boğası da son zamanlarda bunun Bitcoin’in yılı olduğunu ve fiyat rallisi için koşulların mevcut olduğunu söyledi. Novogratz, yıl sonundan önce tüm zamanların en yüksek seviyesini aşmasını bekliyor. Held, kendi adına, pazarın bir miting için hazırlandığını gösteren başka bir göstergenin son yıllarda gördüğü toplam büyüme olduğunu da sözlerine ekledi.

Bununla birlikte, Held’in tahmini Novogratz tarafından yapılan tahminden çok daha iyimser. Held, Bitcoin‘in 2021’in sonuna kadar “süper döngü” olarak adlandırdığı bir şeye girebileceğini düşünüyor.

”Basılacak tam anlamıyla sonsuz miktarda fiatın olduğu ve sadece 21 milyon Bitcoin olduğu bir senaryo görüyoruz. Tahmin etmek zor, ama uzun vadeli, belki 2021’in sonları, birçok model tarihsel döngülerde görebileceğimiz şeyi tahmin ediyor. Klasik modeller, Bitcoin başına 80.000 ila 300.000 $ arasında bize gösteriyor. Bunu görebiliyorduk. Biraz daha çılgınca bir şey görebiliyorduk. Buna Bitcoin süper döngüsü diyorum.

Bitcoin fiyatının şu grafiğini, yani günlük fiyat grafiğini gördüğü süper bir döngüye girdiğini görebiliyorduk ve biraz patlama olacağını sizde tahmin edersiniz. Peki ya bir günlük grafiğindeki seviye yükselirse?

Eğer dünya paralarının devalüasyon edilmesinden gerçekten korkarsa (her kurum, her egemen servet fonu, her merkez bankası) eğer hepsi gerçekten korkarsa, Bitcoin 100.000 $ veya 300.000 $’da durmayacak. Bir ya da iki milyona kadar çıkabilir.”

Held tahminine rağmen, potansiyel yatırımcıları, yatırımlarının yaklaşık %85’ini kaybedebilecekleri konusunda uyardı. Kraken‘deki iş geliştirme müdürü, Bitcoin‘in yüksek oynaklığının gerçekten Bitcoin tasarımının bir parçası olduğuna dikkat çekti.

”Benim bahsettiğim gerçek şu ki, insanlar servetlerini korumayı seçecekler mi? Bu neredeyse oy birliğiyle evet. Ve açgözlü davranacaklar mı? Kesinlikle evet ve sanırım insanoğlu, tam anlamıyla insanoğlu gibi davranacağını varsayabiliriz.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu