Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Bitcoin Lightning Network ile Şahlanabilir mi?

Sponsorlu İçerik

Blockstream CSO‘su Samson Mow yaptığı açıklamada Bitcoin‘in bir değişim aracı olarak pozisyonunu daha da güçlendiren, Visa, Alipay ve yeni nesil kripto paralar gibi ödeme sistemlerine karşılık işlem hızlarını aştığını söylüyor.

Bitcoin zincirleme işlemler ucuz, güvenli ve küreseldir, ancak bunun karşılığında şeffaflık konusu tasarım halinde olmakta. BTC ağı sağlam olabilir bununla beraber işlemler her 10 dakikada bir onaylanıp serbest bırakılan bir blok zinciridir. Ancak ağ zirveye çıktığında BTC işlemlerinin işlenmesi saatler hatta günler sürebilir.

Bu sebepten piyasa yapıcıları Lightning Network‘ü (yıldırım ağı) kullanarak Bitcoin yatırımcı ağında ki büyük ölçeklenmeyi yapılandırmaktadırlar. Yukarıda belirttiğimiz sorunları Lightning Network ile çözerek yatırımcılara yüksek verim ve hız kabiliyeti sağlamak için çözüm ortamı oluşturuyor.

Piyasaların emektarı Nik Bhatia, para birimi hızı ve ölçeğinin eşi görülmemiş bir şey olduğunu belirtti. BTC talebindeki kıtlığına karşılık artışların devam etmesi LN ile desteklenmesi 2 yıl içerisinde 250.000$ ‘a yükselişini görebilmemizin sebebi olacağını belirtiyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu