Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin madencileri geçen ay gelirlerinde %23 artış gördü

Sponsorlu İçerik

Ağustos ayında Bitcoin madencileri tarafından elde edilen toplam gelir, Ethereum madencilerinin gelirini geçti. Yeni yayınlanan bir rapora göre, Bitcoin madencileri yalnızca Ağustos ayında yaklaşık 370 milyon dolar gelir elde etti. Bitcoin işlem ücreti, Ağustos ayındaki gelirin nispeten büyük bir yüzdesini oluşturdu.

Bitcoin madenci geliri Ağustos ayında arttı

Bitcoin madencileri geçen ay yaklaşık 368.3 milyon dolar gelir elde etti. Bu, madencilerin Temmuz ayında 300 milyon dolarlık gelir elde etmesiyle, aylık grafikte %23.19 oranında artışa işaret ediyor. Bu aynı zamanda kripto madencilerinin işlem ücretleri ve blok ödülleri açısından Haziran ayından bu yana elde ettiği en yüksek geliri temsil ediyor.

Özellikle, Bitcoin, ağın blok ödülünü %50 düşüren Mayıs ayında üçüncü halving gerçekleşti. Halving’den önce, blok başına madencilik ödülü 12.5 BTC idi, ancak olaydan sonra 6.25 BTC’ye düştü. Sonuç olarak, aylık madenci gelirleri 281.6 milyon dolara düştü. Bu da 15 ayın en düşük seviyesini temsil ediyordu.

Ağustos ayında, Bitcoin işlem ücretleri, madencilerin gelirlerinin nispeten büyük bir yüzdesini, tam olarak yüzde 10.7’sini (39 milyon dolar) karşıladı. Bu, son 18 ayda görülebilecek en büyük ücretle elde edilen gelir. Temmuz ayı itibarıyla, işlem ücretleri Bitcoin madencilerinin gelirinin yaklaşık %8.5’ini oluşturuyordu. Bu arada, ağın ortalama günlük ücretleri geçen ay 2 doların üzerindeydi.

Ethereum madenci gelirleri

Ethereum ağı, patlayan DeFi sektörünün ortasında artan aktivite ile karşılaştı. Ancak madencilerin geçen ay ki geliri, ilgili rakam açısından düşüktü. Ethereum madencileri Ağustos ayında 285.1 milyon dolarlık gelir elde etti. Bu, 25 ay boyunca madenciler tarafından elde edilen en büyük gelir. İşlem ücreti, tüm gelirin yaklaşık %40.5’ini oluşturdu.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu