Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Bitcoin Para Birimlerine Karşı En Büyük Rakip

Sponsorlu İçerik

Son on yıl içerisine bakıldığında Federal Rezerv gibi dünyanın güçlü merkez bankaları enflasyon oranlarını sabit tutamadı. Bitcoin bu trendden faydalanabilir. Kripto para biriminin diğer tarafına baktığımızda ülke para birimlerine karşı meşru ve rekabetçi bir değer deposu haline gelmesi için ekonomi alanında tartışılmaz hedefleri olacaktır.

Mayıs 2020’de, bugünün 12.5 BTC madenci ödülünün 6.25’e düşeceğini yılın bir sonraki yarısında göreceğiz.

Bitcoin için mevcut yıllık “enflasyon” oranının yüzde 3.7 ile yüzde 3.8 arasında olduğunu düşünün, burada “enflasyon” olarak mevcut Bitcoin sayısındaki artışı tanımlamak, mevcut olan altın stokunun aksine, çıkarılan yeni altınla karşılaştırılabilir.

Dünya çapında para politikası göz önüne alındığında 10 yıldan fazla bir süredir yapılan tüm çabalara rağmen, Federal Rezerv ve diğer merkez bankalar enflasyon oranınlarını belirlemeye çalıştılar ve başarısız oldular.

Bu başarısızlığa rağmen merkez bankalarının gidişatı değişmedi. Aslında ikiye katlandılar, likiditeyi doğrudan ekonomiye enjekte etmek için niceliksel kolaylaştırma gibi politikaları benimsediler.

Öte yandan Bitcoin’in sınırlı arzı, enflasyonun satın alma gücü üzerindeki etkilerini bilen yatırımcılar ve traderlar için her zaman bir çekiliş olmuştur.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu