Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Bitcoin Satın Alma Fırsatı Mı Sunuyor?

Sponsorlu İçerik

Geçtiğimiz hafta kripto para piyasası için zor bir süreç oldu. Birçok altcoin önemli bir düşüş kaydetti.

Arcane Research tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre, ilk 10 da yer alan kripto paralar yaklaşık %10 düşüş gösterdi. Ethereum gibi önemli varlıklar 2019’daki toplam kazancının %95‘inden fazlasını kaybetti.

Bitcoin, kripto para pazarının geri kalanından daha iyi sonuç vermesine rağmen, 17 Aralık’ta 7.000$ ‘lık direnci kırdı ve 6.609$ ‘a kadar düştü.

Düşen fiyatın açıkça Bitcoin’in temel özellikleri üzerinde bir etkisi oldu.

Rapor, BTC’nin bu hareketiyle birlikte, gerçek ticaret hacminin Haziran ayının başından bu yana yokuş aşağı gittiğini öne sürdü. Dünyanın en büyük kripto varlığının Mayıs ortasında büyük bir boğa koşusu ortasında olduğunu ve aynı zamanda birçok destekçi tarafından Nisan-Haziran aylarında tek pazar sahibi olarak kabul edildiğini belirtti.

Haziran ayı başında 1 yıllık en yüksek değere ulaşan Bitcoin’in, 7 günlük ortalama işlem hacminin %88 oranında azaldığı ve yatırımcıların 2019 ortalarında olduğu kadar aktif olmadığı görülüyor.

Raporda belirtilen:

“Yükseliş trendi gibi görünen şey şimdi tekrar düz, hatta aşağı yönlü. Bu seviyeler Mayıs ayının başından beri görülmemiştir. O zamanlar, Bitcoin fiyatı yaklaşık 5.500-6.000 dolardı.”

Düşüş gösteren bir diğer önemli gösterge ise Bitcoin‘in Korku ve Açgözlülük Endeksi. Endeks toplulukta bir ‘Aşırı Korku’ hissi oluşturarak, yatırımcıların mevcut fiyat hareketinden rahatsız olduğunu öne sürdü. Kasım ayının büyük bir kısmında kaydedilen duyarlılık  ‘Korkuydu’.

Dikkat edilmesi gereken şey, bu gözlemlerin tersi de olabilir.

Korku ve Açgözlülük Endeksine göre, Aşırı Korku senaryosu, birçok yatırımcının önümüzdeki birkaç hafta içinde yararlanabileceği daha yüksek bir satın alma fırsatı olasılığını ortaya çıkarıyor.

Bitcoin‘in fiyatı, basın zamanında, yukarıda belirtilen raporun sunduğu düşüş görünümüne rağmen, 24 saat içinde %15‘lik bir fiyat artışı gördü. Yazma sırasında, Bitcoin 7.170$ değerindeydi.

2019’un son birkaç haftası, piyasanın mevcut fiyat oynaklığı büyük fiyat dalgalanmalarına yol açtığından yeni yıla girmede etkili olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu