Bitcoin HaberleriKripto Para AnalizleriManşet

Bitcoin yükselişi, arz kısıtlamalarıyla karşı karşıya

Sponsorlu İçerik

On-chain analiz, kısa ve orta vadeli fiyat hareketi bir durum oluşturmak için ağ faaliyetini inceler. Teknik analiz ve ortaya çıkan bir varlık sınıfının genel bir yükseliş anlatısı ile birleştirildiğinde güçlü bir araç olabilir.

Bitcoin fiyat hareketi ile ilgili kısa vadeli bir belirleme yapmak için iki ek On-chain metriği inceliyoruz: madenci net pozisyon değişikliği ve borsalarda denge. Bu metriklerin her ikisi de Bitcoin ağı üzerinde daha az satış baskısına işaret ediyor ve yükseliş rüzgarları olarak hizmet ediyor.

Teknik görünüm

Bitcoin, 13 Mart 2021’de 61,556 $ ‘lık tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığından beri konsolidasyon modundaydı. Aşağıdaki büyük kamanın da belirttiği gibi, bu model 20 Nisan’dan önce kırılacak gibi. Teknik olarak, bu bir yükseliş kurgusu. Aşağıdaki yükseliş on-chain göstergeleriyle birlikte incelendiğinde, yalnızca takip eden haftalarda yükseliş kopuşuna tanık olacağımız fikrini pekiştiriyor.

Madenci net pozisyon değişikliği

Bitcoin madencileri net satıcıları veya ağ sahipleri olabilir. Bazı açılardan madenciler, fiyattaki yükselişe rağmen zorunlu satıcılardır. Elektrik, arazi kullanımı ve ekipman yükseltmelerindeki işletme maliyetlerini karşılamak için satmalıdırlar. Aşağıdaki grafik, madencilik havuzlarının toplu olarak satış yapmayı bıraktığını göstermekte. Bunun nedeni büyük olasılıkla maliyetlerini karşıladıkları ve şimdi birikime odaklanabilmeleridir.

Yukarıdaki grafiğin gösterdiği gibi, Bitcoin madencilik havuzlarındaki pozisyon değişiklikleri, fiyat hareketini büyük ölçüde etkileyebilir. Ocak ayındaki ağır madenci satış baskısı, zirveden dibe doğru %31’lik bir düzeltmeye yol açtı. Madencilik satış baskısı azaldığında, fiyat yeniden değer kazanmaya başladı. Ayrıca, madencilerin fiyat hareketinde zirveye ulaşmaya başlamasından itibaren iki haftalık gecikmeye dikkat edin. Bu gecikme, Nisan sonu grafik paterninin geçici kırılmasıyla aynı zamana denk geliyor. İşletme maliyetlerini başarıyla karşıladıkları için biriktirme moduna giren madencilik havuzlarının bu hareketi bir tür arz azaltma yöntemidir.

Borsalarda bilanço

Bu döngünün ana itici gücü kurumsal satın alma. MicroStrategy (NASDAQ: MSTR), Square (NYSE: SQ) ve Tesla (NASDAQ: TSLA) gibi halka açık şirketlerin bilançolarında Bitcoin var. Skybridge Capital gibi hedge fonları, MassMutual gibi sigorta şirketleri ve Yeni Zelanda emeklilik sisteminin tümü Bitcoin tahsisatlarını ekledi. Goldman Sachs (NYSE: GS) ve JPMorgan (NYSE: JPM) 2021’de varlık yönetimi müşterilerine Bitcoin sunmaya başlayacak ve köklü şirket zaten bir kripto para birimi alım satım masası kurdu. Her türden kurumsal yatırımcının bir yüzdesi, düşmanca hükümet eylemini önlemek için gerekli olan kurumsal sağlamlığın hacimlerinden bahseden Bitcoin’e fon tahsis etmiştir.

Ortalama olarak, büyük kurumlar muazzam pozisyonları nedeniyle karşı tarafların borsalarda coin bırakma riskini almazlar. Aşağıdaki grafik, borsalarda tutulan Bitcoin sayısının önceki boğa piyasası döngülerinde görülmeyen bir hızla azalmaya devam ettiğini gösteriyor. Bu eğilim, kurumsal alıcıların Bitcoin’lerini soğuk depolama olarak bilinen bir süreçte çevrimdışına almalarından kaynaklanıyor. Aslında, son dört ayda 10 milyar dolarlık Bitcoin çevrimdışı oldu.

Soğuk depolama, kişinin Bitcoin’i borsalardan çekip bir donanım cüzdanı, kağıt cüzdan, masaüstü cüzdanı veya USB sürücüsünde çevrimdışı olarak güvence altına almayı içerir. Ledger Nano X veya Trezor gibi bir donanım cüzdanı, çoğu yatırımcı için en popüler seçenek. Bir borsada tutulduğunda, borsa yatırımcının Bitcoin’ini korur ve onun özel anahtarlarına erişebilir.

Bitcoin’e bağlı büyük pozisyonlara veya önemli net değere sahip bireyler veya kurumlar için, karşı taraf riskini önlemek için soğuk depolama önerilir. Fiziksel altın için kendi kendini gözaltına almaya eşdeğerdir. Yatırımcı, özel anahtarlarını ve donanım cüzdan cihazını korumalıdır, ancak takas korsanlığı veya saklama görevlisinin bir şekilde Bitcoin’i alma riski yoktur.

Bitcoin’lerini çevrimdışına çeken kurumlar önemlidir, çünkü bu Bitcoin’ler piyasadan kalıcı olarak çekilir ve dolaşımdaki arzı azaltır. Soğuk depolama, uzun vadeli bir koruma yöntemidir. Bir kurumun Bitcoin’lerini yalnızca aylar sonra tekrar çevrimiçi duruma getirmek için çevrimdışına çekme sürecinden geçmesi mantıklı değil. Sıcak depolama (Bitcoin’i bir borsa veya internet bağlantılı mobil cüzdanda tutmak) ve soğuk depolama, bir çek ve tasarruf hesabına benzer. İşlemler veya ticaret için kısa vadeli para sıcak bir cüzdanda tutulur, uzun vadeli para soğuk bir cüzdanda tutulur.

Sonuç

Zincir içi analiz, Bitcoin’in çift arz şokuyla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Madenciler, işletme maliyetlerini karşıladıkları için Bitcoin’i tedavülden çekiyorlar ve kurumlar, soğuk depolamada uzun vadeli koruma için Bitcoin’i tedavülden kaldırıyor. Bu gerekli konsolidasyon döneminin ardından bu arz şoklarına bağlı olarak yükselişin sürmesini bekliyorum.

Bu makaledeki öngörüler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bilgilendirme amaçlıdır.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu