Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin ticaret hacmi, üç ülkede yeni zirvelere ulaştı

Sponsorlu İçerik

Bitcoin talebi Venezuela, Arjantin ve Şili‘de üssel işlem hacimleri ile yeni zirvelere ulaştı.

Kripto para veri izleyicisi Coin.dance’e göre, Arjantin, 18 Nisan 2020 ile biten haftada bir önceki haftaya göre %24.4 artışla Bitcoin ticaret hacminde yeni bir rekor kırdı (37.7 milyon Arjantin Pesosu).

Arcane Research’e göre, yatırımcılar Peso hiperenflasyonundan ve finansal istikrarsızlıktan kaçmaya çalışırken Ocak 2018’den bu yana, Arjantin‘deki Bitcoin ticareti önemli ölçüde arttı.

Arcane Research:

”Arjantin, hükümet borcunu temerrüde düşürmek üzereyken ve para birimi enflasyondan muzdarip olduğu için LocalBitcoins’e rekor miktarda peso döküyor. Hacim, Arjantin Pesosu’nda %1028, Bitcoin’de % 407 ve 2018’in başından bu yana USD’de %139 arttı.”

Arjantin, yoğun dış borç yükümlülüğünün bir parçası olarak Çarşamba günü 500 milyon dolarlık bir ödemeyi yapamadı. Coronavirüs pandemisinden kaynaklanan ekonomik düşüş nedeniyle ödeme planının artık 30 gün içinde olası bir temerrüt tetiklediği için ödeyemiyor gibi görünüyor.

Şili, bu ayın başlarında LocalBitcoins’te rekor seviyede işlem hacmi gördü, 4 Nisan’da sona eren haftada 330 milyon Şili Pesosuyla zirve yaptı ve 18 Nisan’a kadar 233 milyona geriledi.

Coin.dance, Şili‘deki LocalBitcoins ticaret hacminin 4 Nisan’da sona eren hafta için 330 milyon Şili Pesosuna ulaştığını gösteriyor. Kripto para veri izleyicisi CoinLib, geçen hafta Şili kripto para ticaret platformu CryptoMarket’te işlem hacminin iki katına çıktığını bildirdi.

Venezuela‘daki LocalBitcoins Bitcoin ticaret hacmi %28 artışla 538.7 milyar Bolivar’a ulaştı ve bir önceki haftaya göre 420.8 milyar Bolivar’dan 18 Nisan’da sona eren hafta için rekor kırdı.

Kolombiya, LocalBitcoins ticaretinde de artış kaydetti. Bitcoin hacmi bir önceki hafta 8.3 milyardan 9.9 milyar Kolombiya Pezosu seviyesinde.

Meksika‘da, eşler arası platformda Bitcoin ticareti bir önceki hafta 3.8 milyondan 6.1 milyon Meksika Pezosuna yükseldi.

Peru‘da, LocalBitcoins Bitcoin ticareti, bir önceki hafta 1.8 milyondan 2.1 milyon Peru’ya yükseldi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu