Bitcoin HaberleriManşet
Trend

BTC Yarılanmasına 99 Gün Kaldı. İşte Bilinmesi Gerekenler!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin yarılanma etkinliği gerçekleşmesine sadece doksan dokuz gün kaldı ve işte bilmeniz gereken her şey burada.

Halving” yani yarılanma, belirli sayıda blok çıkarıldıktan sonra meydana gelen bir kripto olayı. Bitcoin ağı için, bu olay yaklaşık dört yılda çıkarılan her 210.000 bloktan sonra tetiklenir. Bir yarılanma etkinliği sırasında, blok ödülü veya Bitcoin ağında bir blok madenciliği için verilen token sayısı yarı yarıya azalır.

Bitcoin Yarılanma (Halving)

Kripto endüstrisinde en çok beklenen olaylardan biri neredeyse gerçekleşmek üzere. Bitcoin’in yarılanma etkinliğinin 12 Mayıs‘ta gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Bu, sadece doksan dokuz gün sonra Bitcoin ağının madencilik ödülünün yarıya indirileceği anlamına geliyor. Değeri şu andakinden çok daha az olacağından, Bitcoin fiyatının bu olaydan sonra patlaması bekleniyor.

Birçok analist, değerinin fiyatının artacağını tahmin ediyor, ancak boğaların ne zaman devralacağı konusunda bazı anlaşmazlıklar var. Bazıları fiyatın yarıya indirilmeden önce şişmeye başlayacağını ve etkinlik yapıldıktan sonra eğilimi sürdüreceğini tahmin ediyor. Bu arada, diğerleri fiyat hareketinin ancak yarılanmadan sonra başlayacağı görüşünde.

2012 ve 2016 yıllarında meydana gelen önceki yarılanmalarda, Bitcoin‘in fiyatı yarıya indirilmeden yaklaşık 200 gün önce dibe vurdu ve sonra tırmanmaya başladı. Bu eğilimi izlemek, Bitcoin’in fiyatının 2019 Güz döneminde denk geldiği ve şu anda yukarı doğru hareket ettiği anlamına geliyor. Bununla birlikte, bu Bitcoin yarılanmasının öncekilerle aynı rotayı izleyeceğini garanti etmenin bir yolu yoktur.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu