Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin yeni ATH’sini ne zaman belirleyecek?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin yeni ATH’sini ne zaman belirleyecek? Kripto analisti, Bitcoin fiyatının önümüzdeki 6 ay içinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağını tahmin ediyor.

Kripto para analisti Ethereum Jack, Bitcoin’in 2021 başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını bekliyor. Analist, tahminini Bitcoin’in fraktal modeline dayandırdı. Başlangıçta ilerleyen Covid-19 salgını nedeniyle kripto pazarının çöktüğü Kara Perşembe gününden sonra yaptı. Analistin açıklamasına göre, fraktal bir varlığın fiyatı için belirsizlik ortamında kendini tekrarlayan bir model.

Bitcoin’in Mart ayındaki düşüşünden sonra, analist 2008’in ekonomik çöküşü sırasında Nasdaq endeksi grafiği ile BTC’nin son aylardaki grafiğinin karşılaştırmasını yaptı. Ethereum Jack’e göre, Bitcoin o yıl ki gibi Nasdaq’a benzer bir performans gösteriyor.

Ethereum Jack bitcoin grafgi ve Nasdaq karşılaştırması

Yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi, Bitcoin Nasdaq’a benzer şekilde yükselmeden önce düştü. Birincisi, Nasdaq’ın “dot com” balonuna benzer şekilde 2018’de patlayan “Bitcoin balonu” idi. Daha sonra her iki grafik de analistin nihai yükseliş katalizörü olarak gördüğü “yükseliş sapma bölgesine” girdi. Nasdaq söz konusu olduğunda Lehman Brothers firmasının çöküşü. Analiste göre, bunun Bitcoin’e benzer yönü COVID-19 salgınındaki düşüş.

”Bitcoin Ocak ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacak”

Analist, Ocak 2021’in başlarında tahmininin gerçekleşeceğini umuyor. O zamana kadar BTC tüm zamanların en yüksek seviyesini test ediyor olmalı. Ek olarak, tahmin başka bir analistin öne sürdüğü senaryo ile aynı. Bloomberg analisti Mike McGlone, kripto paranın bu yıl 20.000 dolara ulaşmasını bekliyor.

Diğer bazı analistler Bitcoin’in yıl sonundan önce çift haneli seviyelerde işlem göreceğini belirttiler. Bunlar arasında Morgan Creek Dijital CEO’su Jason Williams, BitMEX CEO’su Arthur Hayes ve Three Arrow Capital CEO’su Su Zhu da var.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu