Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin yükseliş beklentileri artıyor

Sponsorlu İçerik

Birçok kripto para analisti, Çin’in Wuhan’daki COVID-19 salgınının neden olduğu son küresel ekonomik kriz nedeniyle Bitcoin fiyatının yükselmesini bekliyor.

Avrupa, Çin ve ABD’deki ülkelerin çoğunda sokağa çıkma yasağı ortaya çıktı ve hükümetler işletmeleri ve sıradan vatandaşları desteklemek için nicel kolaylaştırma yoluyla ekonomiyi canlandırmak için adımlar atmaya teşvik etti.

Bütün bunlar Pazartesi günü petrol fiyatının düşmesine neden oldu. Bu koşullarda, yaklaşan halving nedeniyle Bitcoin‘e yönelik yükseliş beklentileri arttırdı.

‘Bitcoin her zaman 20.000 dolara ulaşabilir’

Kripto para analisti Carl Eric Martin, dünyaya yayılan mevcut ekonomik kaosta Bitcoin fiyat beklentisini yükseltti. Örnek olarak, ham petrol vadeli işlem fiyatının aniden sıfırın altına düştüğünü ifade ediyor. Analist, yaklaşan halving ile Bitcoin‘in bir haftada kolayca 20.000 dolara yükselebileceğine inanıyor.

Kripto para analisti Christopher Jaszczynski, 20.000 doların Bitcoin‘in mevcut temel kurulumda gerçekçi bir fiyat olduğunu vurguluyor.

Daha önce, analist Bitcoin için Bump ve Run Reversal Bottom modelini kullanarak yakında 10.500 dolara ulaşmasını beklediğini belirtmişti.

VanEck’in dijital para stratejisti Gabor Gurbacs, Bitcoin‘e karşı artan yükseliş tutumunu paylaştı. Birkaç hafta önce finansal piyasaların Bitcoin‘i ciddiye almamasına rağmen, pandemi, kırılgan ekonomi ve petrol fiyatının mevcut etkisi altında BTC‘nin “çoğu pazardan daha anlamlı” olduğu belirtti.

Gabor Gurbacs:

“Birkaç hafta önce finansal piyasalar Bitcoin’i saçmalık olarak görmezden geldi. Kısa bir kaç hafta içinde, QE’deki trilyonlar, 22 milyon yeni işsiz, büyük kurtarma, UBI kontrolleri, negatif hazine oranları ve negatif petrol fiyatları sonrasında Bitcoin çoğu pazardan daha anlamlı görünüyor.”

Yalnızca ABD’de milyonlarca insanın işini kaybetmesi konusuna değinen Gurbacs, Bitcoin‘in de insanların bu sorunu çözmesine yardımcı olabileceğini kaydetti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu