Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin yükselmeye başladı, altcoin’ler BTC’yi takip ediyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, 9.700 dolardan 8.800 dolara düşmesinden sonra, bugün tekrardan 9.300 dolara geri döndü. Analistler 8.000 dolarlık bir düzeltme bekliyorlar, ancak mevcut Bitcoin fiyat grafiği yükseliş işaretleri gösteriyor. Litecoin, Monero ve Tezos gibi altcoin‘ler Bitcoin‘i takip ediyor.

Bitcoin, halving gerçekleştikten sonra 10.000 dolar direncini kırmaya çalıştı, ancak başarısız oldu. Son birkaç gün içinde Bitcoin 9.800 dolardan 8.800 dolara kadar düştü. Bununla birlikte, son 24 saat içinde Bitcoin yeni alıcılar bularak 9.300 dolara kadar yükseldi. Piyasa değeri 165 milyar dolardan 170 milyar dolara yükseldi.

Altcoin pazarı da şu anda Bitcoin‘in hareketini takip ediyor ve Litecoin (LTC) son 24 saat içinde %2.12 artışla 44.23 dolara yükseldi. Tezos (XTZ) %3.80 artışla 2.79 dolara yükseldi ve dünyanın en büyük 10. kripto para birimi olmaya devam ediyor. Monero (XMR), %2.41 oranında artışla 63.68 dolara kadar yükseldi.

Bitcoin hashrate’ı düşmeye devam ediyor

Son halving gerçekleşmeden önce, Bitcoin hashrate’ı, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak son birkaç gün içinde bu metrik düşmeye devam etti, bazı analistler madencilerin teslim olmasını bekliyorlardı.

Ancak şu ana kadar bu tahmin gerçekleşmedi. Analiz şirketi Arcane Research, işlem ücretlerinin zaman zaman keskin bir şekilde arttığı için birçok madencinin ağda kaldığını belirtti:

”Bu hafta, Bitcoin için madencilik zorluğu %6 azaldı. Bu, daha az madencinin, halving gerçekleştikten sonra madencilik daha az kârlı hale geldiğinden dolayı yeni Bitcoin çıkarmak için yarıştıklarının bir gösterge. Bununla birlikte, bazı analistler ve piyasanın tanınmış isimleri çok daha büyük bir düşüş bekledi ve bunun büyük bir madenci grubu için son olacağını söyledi. Bu olmadı ve düzeltme, tarihsel olarak gördüğümüz en büyükler arasında değildi.”

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu