Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin %15 düştü! Yükseliş için hangi seviyeler önemli?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, sadece 15 dakika içinde %15’in üzerinde değer kaybederek 9.500 dolardan 8.100 dolara kadar düştü. Uzmanlar, boğa koşusunun bitip bitmediğini tartışıyor. Altcoin pazarı Bitcoin‘i takip ediyor ve ayrıca çift haneli kayıplar gösteriyor.

Bitcoin, son birkaç gün içinde 8.000 doların altından 10.000 doların üzerine çıktıktan sonra, sabaha karşı 8.100 dolara kadar düştü. Haberimizin hazırlandığı sırada, Bitcoin biraz iyileşme gösterdi ve 8.800 dolardan işlem görüyordu. Bitcoin’in piyasa değeri de 167 milyar dolardan 158 milyar dolara düştü ve şu anda 162 milyar dolar seviyesine geri yükseldi.

Analiz platformu Skew.com‘dan elde edilen verilere göre, BitMEX üzerinde sadece 25 dakikada 200 milyon dolardan fazla long pozisyonu tasfiye edildi. Benzer bir hacim en son 12 Mart’ta Bitcoin‘in 7.700 dolardan geçici 3.700 dolara düştüğü zaman gözlemlenmişti. Türevler borsası, yüksek tasfiyelerle Bitcoin fiyatını etkilediği yönünde sıklıkla eleştiriliyor.

Deneyimli Bitcoin analisti Josh Rager, 9.100 dolar seviyesindeki önemli destek hattında tutunamadğını ve BTC‘nin 8.100 dolara düştüğünü açıkladı. Bitcoin günlük grafikte 8.400 dolar seviyesinin üzerinde kapanmayı başarabilirse, daha fazla yükseliş olabilir. Roger, önümüzdeki günlerde oynaklığın çok yüksek olacağına dikkat çekiyor.

Kripto para analisti HornHairs, Bitcoin boğalarının başarılı olması için 12 saatlik grafikte 8.530 dolar seviyesinin üzerinde kapanması gerektiğini söylüyor. Ayrıca, volatilitenin önümüzdeki günlerde keskin bir şekilde artacağını belirtti.

Kripto para analisti Big Chonis Trading, önümüzdeki birkaç günün Bitcoin satın almak ve kısa vadeli kar elde etmek için iyi bir fırsat olduğunu açıkladı. Analiste göre, Bitcoin bu bazdan uzun vadede bir sonraki yükselişe başlayabilmesi için önemli desteği 8.600 dolar boyunca tutması gerekiyor.

Ani fiyat düşüşü, CME Bitcoin vadeli işlem farkının 10.000 doların biraz altında gerçekleştiği anlamına geliyor. Bu tür boşluklar, geleneksel CME finans piyasasında piyasa kapanış saatindeki Bitcoin fiyatı Pazartesi günü açılış fiyatından önemli ölçüde saptığında ortaya çıkıyor. Bitcoin Vadeli İşlemler piyasası sadece pazartesiden cumaya açık, bu yüzden Cuma gününün kapanış fiyatı yaklaşık 10.000 dolar ile yarının açılış fiyatı arasında bir fark var.

Geçmişte, bu tür boşluklar genellikle nispeten hızlı bir şekilde kapatıldı, böylece bu gelişme bu kez de ortaya çıkabilir. Ethereum ve XRP çevresindeki Altcoin pazarı, Bitcoin ile güçlü bir korelasyon göstermeye devam ediyor ve ayrıca çift haneli kayıplar gösteriyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu