Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin’in büyük boğa sinyali geri döndü!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, son birkaç hafta içinde etkileyici bir yükseliş kaydetti. Kripto para birimi, Mart ortasında 3.700 dolara düştükten sonra %170’in üzerinde toparlanmayı başardı. BTC, aslında son zamanlarda önemli olan 10.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı bile başardı ve şu anda 9.800 dolardan işlem görüyor.

Yine de analistler, düşük seviyelerden gelen rallinin Bitcoin için daha büyük bir boğa mitinginin sadece başlangıcı olduğu konusunda fikir birliğine vardılar.

Bitcoin boğa sinyali

Bitcoin‘in Mart ayında 3.700 dolara düşmesinin üzerinden sadece sekiz hafta geçmesine rağmen, önemli sinyaller tam bir boğa piyasasına geri dönüşün sinyalini veriyor.

Tanınmış kripto para analistlerinden GalaxyBTC, Bitcoin‘in iki haftalık makro grafiğini özel bir trend göstergesiyle kapladı.

Grafik, özel göstergenin sadece “satın alma” yazdırdığını gösteriyor. Son olarak Bitcoin 6.000 dolardan 14.000 dolara ralli yapmaya başladığında ve 2017 sonunda %2.000 rallisinden önce 1.000 dolardan 20.000 dolara yükseldiği zaman ortaya çıkmıştı. Analist, Bitcoin‘in buradan tekrar yükselmeye devam edeceğini belirtti.

Grafik ayrıca, BTC‘nin 2019’daki 14.000 dolardan beri devam eden bir düşüş trendini, yükseliş trendine çevirdiğini gösteriyor.

20.000 dolar sadece başlangıç

20.000 dolar mevcut fiyatın iki katı olabilir, ancak analistler oradaki bir hareketin daha büyük bir mitingin sadece başlangıcı olacağını söylüyor.

Real Vision CEO’su ve eski bir Goldman Sachs yöneticisi Raoul Pal, aşağıdaki tabloya atıfta bulunarak, Bitcoin‘in dün 10.000 doları aşmasından sonra anahtar teknik mola verdiğini ve bunun da çok daha fazla yükseliş olasılığını önemli ölçüde arttırdığı anlamına geldiğini söyledi.

Bitcoin‘in toparlanmasını gösteren sadece teknikler değil. Pal, Bitcoin halving yaklaşırken merkez bankalarının her zamankinden daha fazla para basmasıyla, yükseliş hissinin doğrulandığını belirtti.

Eski bir Wall Street yatırımcısı olan Dan Morehead, “Bitcoin Üzerinde Makro Etkisi, Pantera Blockchain Mektubu, Nisan 2020” başlıklı bir bültende, BTC‘nin önümüzdeki birkaç yıl içinde mevcut fiyattan %1.000’den daha fazla yükselebileceğini belirtti.

Pal gibi Morehead de ekonomiye trilyonlarca dolar enjekte eden merkez bankalarının sadece Bitcoin’in büyümesini sağlayacağını düşünüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu