Bitcoin HaberleriManşet

BTC’nin Büyümesi İçin Diğer Varlıklardan Ayrılması Gerekiyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin’in altın ve geleneksel finansal piyasalarla olan ilişkileri son günlerde epeyce sorgulandı. Hisse senetleri düşerken yükselmesi, altın yükselirken düşmesi ilişkili ilerleyiş olarak göründü. Bunu gözlemleyen bazı yorumcular büyümeye devam etmesi için Bitcoin‘in kendisini diğer varlıklarla tamamen ayırması gerektiğine inanıyor.

Altın ve Hisse Senetlerine Göre Bitcoin

En büyük kripto para olan BTC, diğer varlıklara kıyasla etkileyici bir geçmişe sahip. Mesela, geleneksel borsa ile birkaç negatif korelasyon örneği var. ABD ve Çin‘in Ticaret Savaşı‘nın en yoğun günlerinde, hisse senetlerinin çoğu düşerken, BTC yükseliyordu.

Öte yandan, Bitcoin bu yıl genellikle altınla aynı şeritte kaldı. İran ile ABD arasındaki gerilim Ocak ayında en yüksek noktasına ulaştığında, her iki varlık da değerlerini artırdı. İlginçtir ki, hisse senetleri yine bu noktada bir darbe aldı.

Son birkaç gün biraz farklıydı. Koronavirüs, Güney Kore, Japonya, İtalya, ABD ve daha fazlasından gelen onaylanmış vakalarla genişliyor. Başkan Trump’ın durumu düzeltmeye çalışmasına rağmen borsalar kanamaya devam ediyor.

En yaygın kullanılan çit olan Altın, Pazartesi günü yedi yıl içindeki en yüksek fiyatını kaydetti. Hafif bir şekilde geri çekilmiş olmasına rağmen, hala olumlu işaretler gösteriyor. Ancak Bitcoin çöküşte. Bu hafta boyunca değerinin 1.000 dolarından fazlasını kaybetti.

Bitcoin’in Tamamen İlişkisiz Olması Gerekiyor

Bu belirsizlik zamanında ise topluluk, Bitcoin‘in altın gibi benzer bir sığınak görevi görme sorununun ortadan kalkıp kalkmadığı sorusunu gündeme getirdi. Bazı yorumcular, diğer varlıklarla korelasyonların masada olmamasının, BTC için yararlı olabileceğine inanıyor.

Popüler kripto para yorumcusu Alex Saunders, Bitcoin‘in kendisini kalabalıktan ayırması gerektiğine inanıyor. Eğer büyümeye devam edecekse, “tamamen ilişkisiz” olmalı.

”Bitcoin’in yapabileceği en iyi şey, hisse senetleri düştüğünde yukarı çıkmak ya da altın düştüğünde aşağı inmek değil, tamamen ilişkisiz olmaktır. Şu anda bu konuda iyi bir iş çıkarmıyor. Ancak bu çok hızlı bir şekilde değişebilir.”

İlginç bir şekilde, Virgin Galactic başkanı Chamath Palihapitiya geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in geleneksel finansal dünya ile tamamen ilişkisiz olduğunu belirtti. Bunu olumlu bir özellik olarak belirterek, bitcoin biriktirmeyi önermişti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu