Bitcoin’in Gelecek Fiyatını Tahmin Etmek Mümkün Mü?

Yeni bir Bitcoin değerleme modeli, yatırımcıların önde gelen kripto para biriminin gelecekteki fiyatını tahmin etmeleri için benzersiz bir yol sunuyor.

Kripto para analisti Data Dater, Bitcoin Üretim Maliyeti (CoP) modelini tanıttı. Bitcoin Üretim Maliyeti (CoP) modelini, BTC‘nin öngörülen minimum fiyatını hesaplamak için Bitcoin ağına güç veren madencilerin sermaye harcamalarındaki (CapEx) ve işletme harcamalarındaki (OpEx) metrik faktörleri hesaplıyor.

CapEx, madencilik teçhizatının maliyeti, çiftlik altyapısı ve düzenleme giderlerini içerirken, OpEx işçilik giderlerini, havuz ücretlerini ve güç giderlerini içeriyor.

Model, Bitcoin’in geçmiş fiyat hareketini analiz ederken, BTC‘nin ralliye ne zaman başlayacağını doğru tahmin ederek kendini kanıtladı. 1 BTC madencilik maliyeti, gerçek fiyata dokunduğunda, yukarı doğru bir hareketin olabileceğini tahmin ediyor.

Data Dater:

“CoP modeli, Bitcoin’in iç taban fiyatını elde etmek için güvenilir bir model. Bu, 1 Bitcoin’in hareket etme eğilimi, aşırı yada değer düşüklüğü ölçümü olarak hizmet ettiği fiyattır.”

Modele dayanarak analist, Bitcoin‘in bir sonraki halving etkinliğinin yaklaşık 60 gün sonra gerçekleşmesiyle BTC fiyatının yaklaşık 14.000 $‘a yükselebileceğini tahmin ediyor.

Data Dater:

“Şu anda, 1 Bitcoin madenciliğinin maliyeti yaklaşık 7.577.51 $. Hash gücünün aynı kaldığı varsayılarak ve S19 Pro’nun piyasaya sürülmesiyle, bu maliyetin Mayıs 2020’nin başlarında bir sonraki blok ödülünün yarıya indirilmesi sırasında 13.964.11 $ olması bekleniyor.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.