Bitcoin Haberleri

Bitcoin’in mevcut arzının neredeyse yüzde 8’i hareketsiz

Sponsorlu İçerik

Veriler, Bitcoin‘in toplam dolaşım arzının yaklaşık %8’inin hareketsiz olduğunu, yani 10 yıldan fazla bir süredir dokunulmadığını gösteriyor. Bu veri, Bitcoin‘in kıtlığına ilişkin anlatıyı arttırıyor. Ayrıca, Bitcoin‘in artan kıtlığı, kripto para biriminin makro yükseliş görünümünü de destekliyor, çünkü kripto para kıtlığına dayanan ekonomik modeller yakında fiyatının yükseleceğini gösteriyor.

Bitcoin‘in sabit kıtlığı uzun zamandır yükseliş için en umut verici özelliklerinden biri haline geldi. Bu özellik, kripto para biriminin yaygın olarak güvenli liman varlığı olarak kabul edilmesinin de ana nedenlerinden biri olarak görülüyor.

Glassnode’dan elde edilen verilere göre, mevcut Bitcoin arzının %7.78‘inin 10 yıldan fazla bir süredir taşınmadığını ve düşünülenden daha az olabileceğini gösteriyor. BTC‘nin bir kısmı yaratıcısı Satoshi Nakamoto‘nun yanı sıra diğer birkaç erken dönem yatırımcılarda olabilir, ancak büyük bir kısmı kayıp.

Her iki durumda da, BTC‘nin sağladığı artan kıtlık, makro yükseliş görünümünü destekliyor.

Bitcoin‘in 21 milyonluk arzı, dünyadaki tek sabit arza sahip varlıklardan biri olmasını sağlıyor. Altın ve kıymetli emtialar sürekli yükselen bir arz görürken, BTC asla 21 milyondan fazla olmayacak.

Şimdi bu verilere göre, kripto para biriminin daha önce düşünülenden daha kıt olduğu ortaya çıkıyor.

BTC’nin makro yükseliş görünümü

Bitcoin‘in kıtlığı, uzun vadeli görünümüne ışık tutuyor. Ayrıca, kripto para analisti PlanB tarafından popüler hale gelen stock-to-flow modelinde ayrılmaz bir rol oynuyor. Bu model, bir varlığın mevcut dolaşım arzı ve yıllık üretimi ile fiyatının ne kadar olacağını tahmin ediyor.

Bitcoin’in son madencilik ödüllerinin yarıya indirilmesinden önce, bu model Bitcoin‘in yıl sonuna kadar yaklaşık 100.000 dolara çıkacağını öngörüyordu.

Bununla birlikte, halving gerçekleştikten sonra, PlanB S2F Çapraz Varlık Modeli (S2FX) adı verilen modelin güncellenmiş bir versiyonunu ortaya çıkardı ve bu modele göre, Bitcoin‘in önümüzdeki birkaç yıl içinde yaklaşık 300.000 dolara çıkacağını öngördü.

Kripto para biriminin artan kıtlığı ve on yıldan uzun bir süredir uykuda olan Bitcoin‘lerin sayısıyla birlikte bu ekonomik modeli daha da destekliyor ve kripto para önümüzdeki yıllarda yeni zirveler kaydedebilir.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu