Bitcoin HaberleriManşet

BTC’nin değeri, artık Visa ve MasterCard toplamından büyük

Sponsorlu İçerik

Bitcoin‘in 1,1 trilyon doların üzerindeki piyasa değeri, Visa ve MasterCard‘ın toplamından daha değerli durumda. Hatta JPM, BoA ve Well Fargo‘nun toplamından bile daha değerli.

1 trilyon dolar seviyesini aşmanın yanı sıra, bitcoin’in piyasa değeri şu anda en büyük finansal hizmet şirketlerinden Visa ve MasterCard ikilisinin toplamından fazlasına denk geliyor. Ayrıca, BTC’nin piyasa değeri JPMorgan, Bank of America ve Citigroup dahil olmak üzere en büyük ABD merkezli bankaların birçoğundan daha yüksek.

Bitcoin’den Visa ve MasterCard’a rüzgar esintisi

Daha önce “görkemli sanal para” olarak adlandırılan btc, 10.000 $ ile boğuştuğu Ekim ayı başından beri akıllara durgunluk veren bir boğa koşusu yapıyor. Birkaç ay içinde, lider kriptonun fiyatı altı kattan fazla yükseldi. Doğal olarak, kripto para biriminin 1 trilyon doların oldukça üzerindeki piyasa kapitalizasyonunu da etkiledi.

Yükseliş yolunda, bitcoin’in piyasa değeri Netflix, Walmart, Samsung, Alibaba, Berkshire Hathaway, Tesla, Facebook ve daha fazlası gibi önemli isimleri geride bıraktı.

Görüşlere bakılırsa, Google’ı alaşağı edebilecek başka bir çalışma öngörülüyor. Bitcoin, peer-to-peer (Eşler Arası) bir elektronik ödeme sistemi olması amaçlanan bir finansal varlık olduğu için, BTC‘nin yükselişini en tanınmış finans kuruluşlarından bazılarıyla karşılaştırmaya değer.

Yani, bunlar dev ABD çok uluslu hizmet şirketleri Visa ve MasterCard‘dır. AssetDash verilerine göre Visa şu anda 490 milyar dolarlık piyasa değeri ile 13. en büyük varlık olurken, MasterCard 374 milyar dolar ile 18. sırayı alıyor. Bir araya getirildiğinde, her ikisinin de piyasa değeri 864 milyar dolar değerinde.

Bu veri, bitcoin’in değerinin ikisinin birleşiminden daha büyük olduğu anlamına geliyor. Aslında, BTC’nin piyasa değeri, haber hazırlanırken 1.133T $ ile yaklaşık 200 milyar $ daha fazla.

İlginç bir şekilde, Visa ve Mastercard, her ikisi de platformlarında doğrudan dijital varlık satın alımlarını etkinleştirmeyi planladıklarını açıkladıkları için yakın zamandan beri kripto para yanlısı yaklaşımlar benimsiyor.

Bitcoin, JPM, BOA, Citi’den daha büyük

Hala bitcoin ile finans devlerini karşılaştırırken, ABD merkezli bankacılık devlerine, yani yıllar boyunca lider kripto para birimini en çok eleştirenlere göz atmakta fayda var.

CEO’su bir zamanlar bitcoin‘i “dolandırıcılık” olarak nitelendiren ve daha sonra özür dilemek zorunda olan JPMorgan Chase & Co, 473 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Son zamanlarda BTC’nin pratik olmadığını ve çok değişken olduğunu söyleyen Bank of America, 345 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

İkisinin toplamları 818 milyar dolar, yukarıda belirttiğimiz gibi, Bitcoin’den önemli ölçüde daha düşük. Listeye iki bankanın, A Wells Fargo (167 milyar dolar) ve Citigroup (151 milyar) eklendiğinde nihayet BTC’nin 1,1 trilyon doları aşan piyasa değerine ulaşmayı başarıyorlar.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu