Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin’in piyasa hakimiyeti %48’in altına düştü

Sponsorlu İçerik

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, BTC‘nin pazar hakimiyeti Ağustos 2018’den bu yana en düşük seviye olan %48’in altına düştüğü için zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya. Coinmarketcap tarafından yayınlanan son verilere göre Bitcoin’in piyasa hakimiyeti 1 Ocak 2021’de %70 olan hakimiyet, 30 Nisan 2021’de %47.9’a kadar düştü. BTC’nin piyasa hakimiyetindeki son düşüş, altcoinlerdeki büyük artıştan kaynaklanıyor.

Altcoinler, yılın başından bu yana güçlü kazançlar elde etti

Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), XRP ve Dogecoin (DOGE) gibi kripto para varlıkları bu yılın başından bu yana güçlü kazançlar elde etti. Dün, ETH tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 2.800 $‘a dokundu. Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi şu anda 320 milyar dolardan fazla piyasa değeri ile 2.770 dolara yakın işlem görüyor. Bitcoin‘in aksine, ETH‘nin pazar hakimiyeti 2021’in başından bu yana önemli ölçüde arttı ve şu anda %15 civarında duruyor. Önde gelen kripto para biriminin piyasa hakimiyeti Nisan ayında yaklaşık %10 düştü. Nisan 2021’in ikinci haftasında, BTC‘nin toplam piyasa hakimiyeti geçen yılın en düşük seviyesi olan %54’e ulaşmıştı.

Şirketler artık kripto para birimi portföylerini çeşitlendiriyor

DeFi, NFT’ler ve sosyal tokenlerdeki son patlama, Bitcoin’in piyasa hakimiyetindeki düşüşte önemli bir rol oynadı. XRP ve BNB gibi kripto para birimleri de son birkaç ayda önemli bir büyüme bildirdi. Dünyanın en büyük 3. kripto para birimi olan BNB, BTC‘deki yaklaşık %80‘lik sıçramaya kıyasla 2021’de %1.500‘den fazla arttı. Diğer bazı kripto para birimleri de fiyat artışı açısından Bitcoin‘den daha iyi performans gösterdi. Dünyanın en değerli 7. kripto para birimi olan Dogecoin, bu yıl içinde çılgınca %7.000’den fazla değer kazandı. Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Uniswap(UNI) ve Chainlink (LINK) de son dört ayda önemli ölçüde yükseldi.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu