Bitcoin HaberleriManşet
Trend

Bitcoin’in Temeli Güçleniyor!

Sponsorlu İçerik

Kripto para yatırımcıları, Bitcoin fiyatının Eylül ayından bu yana ilk kez 10.000 doların üzerine çıkmasından dolayı heyecan duyuyorlar. Daha önceki artışlardan farklı olarak, veriler bu hareketin gerçek bir fiyat toparlanmasını temsil ettiğini göstermekte.

Bitcoin fiyatı, geçen Mart ayında önemli bir düşüşünün ardından 4.000 doların üzerine çıktığında iyileşme belirtileri göstermeye başladı. Bununla birlikte, bu geri tepme istikrarlı olmaktan başka bir şey değil. Birkaç kez kripto para birimi, fiyat düşüşlerinden sonra muazzam geri dönüşler elde etti.

10.000 dolar üzerindeki bu son hareket çok farklı görünüyor. Hem kripto para hem de eski finansal alanlardan analistler, çok daha güçlü bir Bitcoin pazarının oluşmaya başladığını söylüyor.

Analistler Willy Woo yatırımcı hızının arttığını kaydetti.

Bu metrik önemli, çünkü kısa vadeli ticaret yapmak yerine uzun vadeli tutmayı gösteriyor.

Tüketici ilgisi de artmakta. “Bitcoin” ve “kripto para” terimlerinin her ikisi de Google Arama Trendleri‘nde yükseliyor. Ayrıca, Bitcoin için toplam ticaret hacmi, büyük borsaların çoğunda belirgin bir şekilde yükseldi.

Olumlu göstergelere ek olarak, kripto para kışının iki yıl önce başlamasından bu yana birçok potansiyel yatırımcının kenarda beklediği gerçeğidir. 10.000 dolarlık alan, şüphesiz birçok kişinin piyasaya girmesini teşvik edecek önemli bir psikolojik nokta.

Bitcoin fiyatının aylardır toparlandığını belirtmek gerekir. Çok sayıda kısa vadeli fiyat düşüşüne rağmen, Bitcoin 2019’da diğer tüm varlık sınıflarını yenerek kayda değer ölçüde değer kazandı. Dolayısıyla, bu mevcut fiyat hamlesi sürpriz olmamalı.

Yatırımcılar Yine De Dikkatli Olmalı

Bitcoin fiyatındaki iyileşme, piyasanın riskini ve oynaklığını değiştirmeyecek. Özellikle, kâr da olanlar satmaya başladıkça, değerdeki hızlı artışları hemen hemen her zaman bir düşüş takip eder. Tam bir boğa piyasası ortaya çıksa bile fiyat dalgalanmaları her zaman olmaya devam edecek.

Ayrıca, altcoin‘ler de toparlanıyor ve yatırımcılar varlıklarını pazarda hareket ettirdikçe değerlerinin Bitcoin fiyatı üzerinde bir etkisi olması bekleniyor. Bu nedenle, Bitcoin fiyat analizinde, diğer kripto para birimlerinin yakından incelenmesi gerekiyor.

Bitcoin‘in arkasındaki yatırım esaslarının mevcut fiyatından çok daha önemli olduğunu anlamak önemli. Kısa vadeli kazançlar veya kayıplar ne olursa olsun, Bitcoin‘in arkasında ileride parlak bir gelecek gören yatırımcıların artan güveni var.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu