Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika
Trend

Bitwise, Bitcoin ETF Teklifini Geri Çekti

Sponsorlu İçerik

Kripto para varlık yönetim şirketi Bitwise, Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) teklifini geri çekti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Salı günü sunulan bir belgeye göre, Bitwise bu hareketin kamu çıkarları ve yatırımcıların korunması ile tutarlı olduğunu söyledi.

Bitwise’ın küresel araştırma başkanı Matt Hougan, The Block’a konuştu ve şunları söyledi:

“Gerçekten başvuruyu geri çektik. Bu yönetimsel bir adımdır ve başvurumuzu uygun bir zamanda yeniden sunmayı amaçlıyoruz.”

Hougan, firmanın SEC’in ilk dosyalamaya 112 sayfalık cevabında sorduğu soruları yanıtlamak için çok çalıştığını ve Bitcoin ETF’sinin geliştirilmesine tamamen bağlı olduklarını sözlerine ekledi.

Bitwise’in başvuruyu tekrar ne zaman yapacağı henüz açıklanmadı.

Haberler, Bitwise’ın tüm yatırımcılara düzenlenmiş ve tanıdık bir fon biçiminde Bitcoin‘e erişebilmelerini sağlamanın kararlı olduğunu söylemesinden sadece haftalar sonra geliyor.

Bitwise, ETF teklifini ilk olarak Ocak 2019’da NYSE Arca ile birlikte yaptı. O zamandan beri Bitwise, SEC ile bir araya geldi. Ancak teklif onaylanmadı.

Eylül ayında, Cboe BZX Borsası da reddedildikten sonra VanEck / SolidX Bitcoin ETF teklifini geri çekti.

Bazı firmalar Bitcoin ETF teklifleri sundular, ancak SEC piyasa manipülasyonu konusunda endişe duyduğundan henüz hiçbirini onaylamadı. SEC başkanı Jay Clayton, piyasa manipülasyonuyla ilgili endişeler giderilene kadar bir kripto para ETF onayına giden bir yolu görmediğini söyledi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu