Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Bloomberg: Bitcoin Halving Büyük Ayı Piyasasını Başlatabilir

Sponsorlu İçerik

Yaklaşan Bitcoin halving etkinliği çevresinde şüphecilik seviyesi artmaya devam ediyor. Bugünün haber bülteninde Bloomberg, merakla beklenen madenci ödül yarılanmasının aslında en vahşi boğaların bile sözlerini geri almasını sağlayacak “büyük ayı piyasası” nın ortaya çıkmasına yol açabileceğini öngördü.

“Söylentiyi al, haberi sat” çeşitli finans piyasalarında popüler bir stratejidir. Belirli bir büyük olay nihayet gerçekleştiğinde tüccarların varlık satma eğiliminde olduğu, ancak fiyat üzerinde önemli bir etki yaratmadığı varsayımına dayanmaktadır. Konuya ilişkin örnek olarak, Bakkt‘ın fiziksel olarak düzenlenmiş vadeli işlemlerinin lansmanını verebiliriz. Yaygın Bitcoin fiyat hareketinin Eylül ayındaki büyük düşüşünün arkasındaki ana sebep olduğu kabul ediliyor.

Bloomberg, aynı senaryonun 14 Mayıs 2020’de, blok ödülünün 6.25 BTC‘ye düşürüleceği “büyülü” gün olacağını öngörüyor. Bitcoin fiyatı yarıya indirmeden hemen sonra hareketlenmezse, bu birçok kripto para savunucusu için hayal kırıklığına neden olabilir.

“Bir ana boğanın reddedilmesi durumunda, bunun üzüntü ve satışa yol açtığını görmek kolaydır.”

Boğaların daha fazla sabra ihtiyacı var

Bitcoin‘in fiyat geçmişi, önceki 2 halving olayından hemen sonra yükselmediğini gösteriyor. BTC, 28 Kasım 2012 tarihinde gerçekleşen 1’inci ödül indiriminden sonra tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 32$ ‘a ulaşması 4 ay sürdü.

2’inci halving, 9 Temmuz 2020’de gerçekleşti ve kısa vadeli düşüş yaşandı. BTC’nin fiyatı hemen 660$ ‘dan 627$ ‘a düştü, ancak orada durmadı ve Ağustos başında 460$ ‘a kadar düştü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu