Bitcoin HaberleriManşet

Bloomberg, Bitcoin ve altın raporunu yayınladı

Sponsorlu İçerik

Yeni bir Bloomberg raporuna göre, Bitcoin borsa ile olan ilişkisini azaltıyor. Mevcut COVID-19 krizinin ortasında, Bitcoin ve altın hisse senetlerinden daha yüksek performans gösterecek ve en çok kazananlar olarak ortaya çıkacak.

COVID-19 salgını beklenmedik bir şekilde dünya ekonomilerini ve finansal piyasaları sarstı ve kripto paralar da olumsuz fiyat gelişmelerinden nasibini aldı. Bununla birlikte, yakın tarihli bir Bloomberg raporu, dijital varlığın oynaklığının azalacağını ve coronavirüs krizinden sonra daha istikrarlı bir varlık olarak ortaya çıkacağını belirtti:

“Bu yıl Bitcoin’in riskli spekülatif bir varlıktan kripto para pazarının altın versiyonuna geçişini göreceğiz. Oynaklık perspektifinden bakıldığında, Bitcoin’indeki düşüşler ve borsadaki yükseliş performans lehine kripto varlığına doğru kayıyor.”

Rapora göre, en son borsa hareketleri Bitcoin‘i hisse senetleriyle olan ilişkisinden ”ayrılmaya” ve bunun yerine altına ”yaklaşmaya” zorluyor. Rapordaki değerlendirme “2010’dan bu yana veritabanımızdaki en yüksek seviyeye atlayarak 52 haftalık Bitcoin’in altınla korelasyonunu gösteriyor.” Ayrıca BTC’nin altınla olan ilişkisinin “özsermayenin yaklaşık iki katı” olduğunu da belirtildi.

Bu nedenle, raporda, Bitcoin‘in altına benzer bir değer deposu mekanizmasına yönelik olgunlaşma sürecinin devam etmesi gerektiği sonucuna varıldı.

Altın Fiyatı

Dünya merkez bankaları ve hükümetler, coronavirüsün yol açtığı ekonomik sonuçlarla mücadele etmek için aşırı miktarda para basmaya başladılar ve piyasalara pompaladılar. Rapor ayrıca bu sert önlemlere değindi. Ve Bitcoin ve altının bu durumdan en iyi şekilde yararlanma eğiliminde olduğunu tahmin etti.

Rapor da, yıl sonuna kadar altının fiyatı ile ilgili bir öngörüde, bir önceki tüm zamanların en yüksek seviyesini kıracağını ve 1.900 $‘ı aşacağı açıklandı. Ayrıca, Bank of America’nın altının performansıyla ilgili raporunda, dev kurum değerli metalin önümüzdeki yıl 3.000 $’a ulaşabileceğini belirtti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu