Bitcoin HaberleriManşet

Borsalardaki Bitcoin bakiyeleri düşmeye başladı

Sponsorlu İçerik

22 Nisan ve 29 Nisan arasında, Bitcoin fiyatı 13 Mart’tan bu yana en önemli büyümesini kaydetti. Bitcoin’in fiyatı %23.63 artarken, piyasa değeri %17.50 arttı. Veriler, işlem hacimlerinde %32.47 büyüme ve aktif adres sayısında %6.60 artış kaydetti.

Ancak, Arcane Research’ün en son haftalık güncellemesine göre, borsalar tarafından tutulan Bitcoin bakiyeleri düşmeye başladı.

Bitcoin borsa adresleri BTC birikiminin %10’undan fazlasını kaybetti ve sayı henüz grafiklerde iyileşmedi. Arcane Research, artan uzun vadeli yatırımcıların sayısı ve tanınmış borsalara güven eksikliği de dahil olmak üzere mevcut senaryoya yol açmış olabilecek birkaç olasılığı neden olarak gösterdi.

Bitcoin yatırımcıları geri döndü

Mart ayında geleneksel pazarın çökmesinden sonra, birçok kişinin COVID-19 döneminde sermaye elde etmek için Bitcoin‘lerini paraya çevirdiği tahmin ediliyor. Son birkaç hafta içinde piyasa duyarlılığının gelişmesiyle, trader’lar ve yatırımcılar kesinlikle geri döndüler, ancak şimdi BTC‘lerini elinde tutmaya daha çok eğilimliler.

Grafikte, tutma kapasitesindeki önemli değişikliğin 1 gün (mavi çizgi), 1 hafta (pembe çizgi) ve 1 ay boyunca tutulan BTC adresleri ile elde edildiğini gösteriyor. Değişiklik, geçen ay ki adreslerin sayısının arttığının bir göstergesi.

Borsalara son saldırılardan dolayı güvensizlik var

Borsaların güvensizliği spekülatif olarak görülse de, bu argümanın ağırlığı var. BitMEX’in kasıtlı olduğu iddia edilen DDOS saldırısı ile başladı ve bu da BitMEX‘te işlem yapmayı imkansız hale getirdi. Birçok kişi BitMEX‘i Bitcoin’in düşüşünden sorumlu tuttu ve saldırının kısmen tüm tasfiye pozisyonlarının ele alınmasından kaynaklandığını ileri sürdü.

Dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance, birkaç gün önce bir DDOS saldırısı geçirdi ve hiçbir fon kaybedilmemesine rağmen, bu borsaların ve üçüncü taraf kurumların güven kaybetmesine yol açtı.

Defi varlık platformu dForce protokolü 25 milyon kripto para kaydetti, burada gözaltındaki BTC zarar görmemiş veya çalınmamış olsa bile, güvenilirlik yönünü etkiledi.

Bu varsayımlar, borsalardaki Bitcoin bakiyelerindeki düşüşün tam olarak ana nedeni olmasa da, önemli bir rol oynuyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu