Bitcoin HaberleriManşet
Trend

Brian Kelly: Bitcoin altından daha iyi temellere sahip

Sponsorlu İçerik

CNBC’den Brian Kelly, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesini geçmesine izin verecek bir yükseliş için altından daha iyi temellere sahip olduğunu savundu. Kelly, Bitcoin fiyatının 3 ile 6 ayda 20.000 dolara, 2021’de ise 50.000 dolara yükseleceğini tahmin ediyor.

CNBC’nin finans uzmanı Brian Kelly, Bitcoin’in fiyatı hakkında bir tahmin yaptı. Ayrıca kripto yatırım fonu BKCM LLC’nin kurucusu Kelly, Bitcoin’in önümüzdeki 3 ile 6 ay içinde tüm zamanların en yüksek seviyesine (20.000 dolar) ulaşacağını söyledi. Gelecek yıl için Kelly daha iyimser ve kripto paranın 50.000 dolara ulaşmasını bekliyor.

Bitcoin altından daha avantajlı

Kelly, kripto yatırım fonundaki pay nedeniyle fikrinin taraflı olmadığını belirtti. Aksine, Bitcoin’in daha iyi temellere sahip olduğunu açıkladı. Kelly’nin açıkladığı temellerden biri, stok-akış oranı. Kelly, altınla karşılaştırıldığında, Bitcoin’in halving’den sonra çok daha az olduğunu söyledi. Buna ek olarak, Bitcoin’in yükseliş döngülerini yönlendirmek için halving’in önemini vurguladı:

”Stok-akış oranına göre bu noktada altından daha iyi, çünkü halving gerçekleşti. Ve Bitcoin döngülerine baktığımda, boğa piyasaları yarı yarıya kümelenme eğiliminde. Yani, 2016 gibi bir yükseliş döngüsüne doğru yol alıyoruz. Bu da 2021’in ikinci çeyreğinde 50.000 dolarlık bir Bitcoin fiyatına sahip olacağımızı gösteriyor.”

Kelly, Bitcoin’in son 10.500 dolarlık direnç seviyesinin kırılmasının önemini de vurguladı. Bu her gerçekleştiğinde, varlığın yükselmeye devam ettiğini söyledi.

”Düşündüğümüzün ötesine geçiyor”

Kelly, tahminini 2020 boyunca kripto para biriminin performansını vurgulayarak da savundu. Bitcoin 3.500 dolardan işlem gördüğü zaman, Covid-19 pandemisinin yayılmasının neden olduğu “Kara Perşembe” nedeniyle pazarın çöküşünden bu yana, fiyatı üç katına çıktı. Bununla birlikte, Bitcoin yatırımcılarının kripto paranın yapacağı hareketleri nadiren tahmin edebileceğini de kaydetti:

”2017 yılında Bitcoin’de 1.000 dolar veya 2.000 doları bekleyen birçok yatırımcı, 20.000 dolara ulaşacağını düşünmüyordu. Bitcoin’in son derece değişken, oldukça spekülatif. Ve bu spekülatif mitinglere girdiğinizde, insanların düşündüklerinin ötesine geçtiğini biliyoruz.”

”Benim tercihim altın”

Kelly tahminde bulunduktan sonra CNBC’nin Fast Money ekibinin bir diğer üyesi Guy Adami sesini yükseltti ve Kelly ile çelişti. Altın ve Bitcoin arasında seçim yaparken Adami ilk seçeneği seçti ve değerli metalin adını birkaç kez tekrarladı.

Haberimizin hazırlandığı sırada, Bitcoin fiyatı son 24 saatte %0.71 artışla 11.087 dolardan işlem görüyordu. Aylık ve haftalık grafiklerde Bitcoin sırasıyla %20.81 ve %17.66 yükseliş gösteriyor.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu